Τρέξε, άνθρωπε, τρέξε #51

Στιγμιότυπα ορατότητας από την καθημερινότητα των αοράτων

Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

Όλο τον μήνα Μάρτιο, ενδεχομένως και αργότερα, οι γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού ήταν για άλλη μια φορά μια φυλακή μέσα στη φυλακή. Λόγω εκδικητικότητας του κράτους, αλλά και της γνωστής αδιαφορίας προς τους κρατούμενους/ες, η διαχείριση της αύξησης των κρουσμάτων της νόσου covid-19 ήταν απομόνωση αυτών και όσων ήρθαν σε επαφή, σε μια αίθουσα που προορίζεται για ψυχαγωγία, και θαλάμους 25 τετραγωνικών μέτρων, ως «αναρρωτήρια» στους οποίους τοποθετούν μέχρι και 7-9 άτομα· χωρίς φυσικά να παρέχεται η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στις κρατούμενες δίνονται μόνο 2 ώρες τη μέρα για τηλεφωνικές επικοινωνίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επαρκεί ο χρόνος να έχουν πρόσβαση στα λιγοστά λειτουργικά καρτοτηλέφωνα όλες, και επιπλέον η τακτική της διοίκησης των φυλακών σε οποιαδήποτε κίνηση των κρατουμένων είναι να απειλεί για στέρηση και της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

https://athens.indymedia.org/post/1617769/

Δίκη των Πολύκαρπου Γεωργιάδη, Ε.Μ. και Μ.Τ.

2 Μαρτίου έλαβε χώρα η δίκη του προφυλακισμένου αγωνιστή Πολύκαρπου Γεωργιάδη, που κατηγορούταν για «παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών σε βαθμό κακουργήματος», και του συντρόφου Μ.Τ. και της συντρόφισσας Ε.Μ. που είχαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή και των τριών με τις αντίστοιχες ποινές, και έκανε λόγο για διασύνδεση των αγωνιστών με το οργανωμένο έγκλημα καθ’ υπόδειξη πάντα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας «…Τελικώς, ο σύντροφος Π.Γ. αποφυλακίστηκε, καθώς η έδρα χορήγησε ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή κάθειρξης 5 ετών που τον καταδίκασε. Ο σύντροφος Μ.Τ. καταδικάστηκε για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής σε 2 χρόνια με αναστολή, και η συντρόφισσα Ε.Μ. αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες».

https://athens.indymedia.org/post/1617443/

Χιλή: Κάλεσμα από τις φυλακές του κράτους της Χίλης

Έναν χρόνο μετά την πολυήμερη απεργία πείνας των Monica Caballero, Marcelo Villarroel, Francisco Solar,Juan Flores, Joaquin Garcia, Pablo Bahamontes, Juan Aliste “Vega”, η οποία έληξε μετά από 50 μέρες,πραγματοποιείται κάλεσμα αλληλεγγύης για την επιστροφή του αναρχικού συντρόφου Marcelo Villarroel στο δρόμο του αγώνα εκτός των τειχών. Ο Marcelo είναι αιχμάλωτος από το 2008, αρχικά στην Αργεντινή, και έπειτα από την έκδοση του, στη Χιλή. Συνολικά στη ζωή του έχει περάσει 27 χρόνια έγκλειστος. Η τελευταία του φυλάκιση αφορά δύο επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών το 2007, και η καταδίκη για αυτό ήταν 14 χρόνια. Ενώ έχει εκτίσει αδιάλειπτα την ποινή του, το κράτος της Χιλής βάζει σε εφαρμογή την Στρατιωτική Δικαιοσύνη που ίσχυε επί της δικτατορίας του Πινοτσέτ, για να παρατείνει την αιχμαλωσία του συντρόφου εφ’ όρου ζωής. Τα συντρόφια μέσω του παρακάτω κειμένου πραγματοποιούν διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης για ακύρωση των εν λόγω ποινών, πράγμα που θα έβγαζε αμέσως τον Marcelo από τη φυλακή, αφού είναι και ο πολιτικός κρατούμενος που έχει «υπηρετήσει» τα περισσότερα χρόνια στις κρατικές φυλακές της Χιλής. Στην παρούσα φάση κρατείται στην Εταιρεία φυλακών υψηλής ασφάλειας Rancagua – Ενότητα 1.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΣΕΛΟ ΒΙΛΑΡΟΕΛ!! ΕΞΩ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ!!

https://athens.indymedia.org/post/1618374/

Ρωσία, Kansk (Σιβηρία): Διώξεις έφηβων αναρχικών

Στις 10 Φεβρουαρίου, ο αναρχικός Nikita Uvarov από το Kansk της Σιβηρίας καταδικάστηκε σε ποινή 5 ετών για κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία. Αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό. Στις 25 Φεβρουαρίου ο εισαγγελέας ζήτησε να αυξηθεί η ποινή του Uvarov σε 9 χρόνια. Ο Uvarov άσκησε έφεση κατά της ποινής του. Η επίσημη ενημέρωση για την «περίπτωση των εφήβων του Kansk» είναι κάπως παραπλανητική. Τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να αποκαλούν την «υπόθεση Minecraft», καθώς μέρος του υλικού της δίκης αφορούσε τους έφηβους (ο Uvarov και άλλοι κατηγορούμενοι ήταν 14 ετών κατά τη διάρκεια των υποτιθέμενων «εγκλημάτων») να συζητούν την ανατίναξη ενός κτιρίου της FSB εντός του παιχνιδιού Minecraft. Όμως, παρά το γεγονός ότι αυτές οι συζητήσεις εμπλέκονταν στα υλικά της υπόθεσης, δεν αποτελούσαν εξέχον μέρος των κατηγοριών. Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Uvarov και οι φίλοι του κατηγορήθηκαν ήταν επειδή ήταν αναρχικοί, καθώς και για την κατασκευή κάποιων μικρών εκρηκτικών, συνηθισμένο για εφήβους στην ηλικία τους.

Για επιστολές υποστήριξης στον Nikita:

Nikita Andreevich Uvarov, 2005 g.r.

FKU SIZO-5 GUFSIN ROSSII po Krasnoyarskomu Krayu ul. Kaytymskaya d. 122

Krasno yarskiy Kray g.

Kansk 663600 Russia

Σας συνιστούμε να γράφετε όλα τα μηνύματα στα ρωσικά

Κριμαία: Evgeny Karakashev, αναρχικός περιβαλλοντολόγος καταδικάστηκε σε φυλάκιση από το Ρωσικό κράτος για ανάρτηση στα social media

Ο Evgeny Karakashev είναι αναρχικός και περιβαλλοντικός ακτιβιστής, ο οποίος έμεινε στην Κριμαία μετά την κατοχή από τη Ρωσία το 2014 και συνέχισε να αγωνίζεται εκεί. Οι δραστηριότητές του για τη διατήρηση του περιβάλλοντος ενάντια σε τουριστικά έργα, καθώς και οι δραστηριότητές του κατά της αστυνομικής βίας ενόχλησαν τις αρχές, και μερικά χρόνια μετά την κατοχή άρχισαν να κατασκευάζουν προσχήματα για να τον βάλουν εν τέλει υπό κράτηση. Τελικά, η αστυνομία ξέθαψε μια παλιά ανάρτηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Evgeny από το 2014, όπου είχε αναδημοσιεύσει μια συνέντευξη μιας μικρής αντάρτικης ομάδας παρτιζάνων, την “Primorsky”, που διεξήγαγαν έναν σύντομο πόλεμο εναντίον της τοπικής αστυνομίας στη ρωσική Άπω Ανατολή το 2010. Αυτή η ανάρτηση, καθώς και ορισμένα σχόλια σε μια ομαδική συνομιλία, ήταν το πρόσχημα για να τον οδηγήσουν σε 6 χρόνια φυλάκιση σύμφωνα με το Μέρος 2 του Άρθ. 205.2 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα (δημόσιες εκκλήσεις για τρομοκρατία).

slackbastard.anarchobase.com – Moscow Anarchist Black Cross Update, March 2022

Εφετείο των αναρχικών συντρόφων Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Εφετείο των B.Σ. και Δ.Χ με επόμενη ορισμένη δικάσιμο στις 01/07. Οι σύντροφοι Β. Σταθόπουλος και Δ. Χατζηβασιλειάδης έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε εξοντωτικές ποινές 19 και 16 χρόνων κάθειρξης αντίστοιχα. Πλέον δικάζονται σε δεύτερο βαθμό. Η πολιτική και ηθική στήριξη των συντρόφων μας είναι απαραίτητη.

Στις 20/06 ξεκινά πρωτόδικα η δίκη του αναρχικού Δ. Χατζηβασιλειάδη για απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

Ο Δ.Χ συνελήφθη στις 07/08/21, μετά από απόπειρα απαλλοτρίωσης σε υποκατάστημα τράπεζας της Alpha bank στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, μετά από 1.5 χρόνο σε κατάσταση φυγοδικίας. Οι διωκτικές αρχές τον αναζητούσαν έπειτα από απαλλοτρίωση μίνι καζίνο –ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό– και ακόμα κατηγορώντας τον για συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Όσον αφορά την απαλλοτρίωση στη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. Σχετικά με τις κατηγορίες ο σύντροφος αναφέρει πως «η νέα δικογραφία, μέχρι στιγμής αφορά αμιγώς στην απαλλοτρίωση της τράπεζας, και εξαιρώντας ένα σημείο αμφίβολης εννοιολόγησης (κατηγορία για «οπλοχρησία»), αποδίδει κατηγορίες που σύμφωνα με τους ιδεολογικούς κώδικες δικαίου της αστικής τάξης, καταρχάς αντιστοιχούν στις πράξεις για τις οποίες ανέλαβα την ευθύνη (η απαλλοτρίωση της τράπεζας, η επίδειξη ενός όπλου, η προσωρινή και δυνάμει αποζημιούμενη οικειοποίηση 2 ιδιωτικών οχημάτων ως αναγκαίων μέσων για την απαλλοτρίωση της τράπεζας, και η άρνηση φωτογράφησής μου κατά την προανακριτική φάση, ως άρνηση συναίνεσης στο καταδιωκτικό καθεστώς Άγριας Δύσης, των μιντιακών επικηρύξεων». (17/08/2021)

https://athens.indymedia.org/post/1613901/

Ρωσία: Φυλακίσεις αγωνιστριών/ών έπειτα από πράξεις και δηλώσεις κατά του πολέμου του ρωσικού κράτους στην περιοχή της Ουκρανίας

26 νέες φυλακίσεις έπειτα από αντιπολεμικές πράξεις και δηλώσεις αναφέρει πρόσφατο δελτίο αντιπληροφόρησης του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού Μόσχας (ABC Moscow). 13 από αυτές τις προφυλακίσεις αφορούν έναν νέο νόμο που είναι σε εφαρμογή στη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου (διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις ενέργειες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων), προβλέπει προφυλάκιση και αφορά δηλώσεις σχετικά με την επιχείρηση, από τις 24/02, του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Κάποιοι/ες από τους τωρινούς/ες κρατούμενους κρατούνται σε αποικία κρατουμένων (prison colony). Δύο εξ αυτών, οι Vladimir Sergeev και Anton Zhuchkov, ενώ αρχικά κατηγορήθηκαν για χουλιγκανισμό (βρέθηκαν στις τσάντες τους μολότοφ), μετά από την ανάμιξη της FSB (μυστικές & αντιτρομοκρατικές υπηρεσίας) βρέθηκαν με αναβαθμισμένη την κατηγορία τους σε «προετοιμασία για τρομοκρατική ενέργεια». Και οι δύο συλληφθέντες επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν με θανατηφόρα δόση μεθαδόνης κατά τη σύλληψη.

https://avtonom.org/en/news/support-russian-anti-war-prisoners

https://avtonom.org/en/news/vladimir-sergeev-and-anton-zhuchkov-needs-your-support