[Γαλλία] Βoris: Χρονικό μιας ακόμα κατασταλτικής πρακτικής του νοσοκομείου της Μπεζανσόν

Στις 19 Αυγούστου το «τμήμα τέλους ζωής» του νοσοκομείου της Μπεζανσόν όπου νοσηλεύεται από το Μάρτη ο αναρχικός σύντροφος Boris απαγόρεψε τις επισκέψεις σε φίλες.ους και συντρόφια με εξαίρεση την οικογένειά του. Ήταν η αυταρχική απάντηση του νοσοκομείου στο στοχευμένο μοίρασμα κειμένου στο πάρκινγκ του προσωπικού του νοσοκομείου που έβγαζε στη φόρα όσα είχε κάνει η «θεράπουσα» γιατρός του. Με πρόσχημα ότι το κείμενο ήταν απειλητικό και κινδύνευε το προσωπικό, η διεύθυνση του νοσοκομείου αποφάσισε να απομονώσει τον Boris και να τον αποκόψει από κάθε συντροφικό, φιλικό και κοινωνικό δεσμό. Στα επανειλημμένα τηλεφωνήματα που ζητούσαν εξηγήσεις, το προσωπικό και η διευθύντρια του νοσοκομείου, ενώ παραδέχονταν ότι δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα στο τμήμα, συνέχιζαν να ισχυρίζονται ότι απειλούνται και δεν αισθάνονται ασφαλείς (!)

Απαντώντας στο κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης του κειμένου που μοιράστηκε και άλλου κειμένου που εξηγεί αναλυτικά την ιατρο-δικαστική καταστολή που υφίσταται ο Boris, στις αρχές Αυγούστου είχε γίνει βαψιματική στο κτήριο της UDAF στο Πουατιέ:

«Στις αρχές Αυγούστου διακοσμήσαμε με μπογιές και συνθήματα την πρόσοψη της τοπικής UDAF σε ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Boris που κινδυνεύει να βρεθεί σε καθεστώς ενισχυμένης δικαστικής συμπαράστασης.

Ψηλά το κεφάλι, φωτιά στην καρδιά!

Ζήτω η αναρχία!»

Στις 30 Αυγούστου, κρεμάστηκε πανό σε γέφυρα της πόλης Καν (Caen): «Λευτεριά στον Vincenzo, τον Boris, τον Ivan και όλες.ους τους.τις άλλους.ες»

Στην Τουλούζη έγινε ενέργεια σαμποτάζ ηλεκτρικών τερματικών:

«Τη νύχτα της 2ας προς 3η Σεπτέμβρη κάψαμε δυο ηλεκτρικά τερματικά στη συνοικία Jean Rieux/cote pavée.

»Μετά από ένα καλοκαίρι που σημαδεύτηκε από την ξηρασία, τη μείωση των αποθεμάτων νερού και τους ετοιμόρροπους πυρηνικούς αντιδραστήρες, το χειμώνα του 2022-2023 θα τεθεί σε εφαρμογή η ζώνη χαμηλών εκπομπών.

»Στα σκουπίδια τα λειτουργικά επισκευάσιμα αυτοκίνητα, αγοράστε ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

»Δεν είναι σχέδιο οικολογικής μετάβασης, είναι κοινωνική αναδιάρθρωση.

»Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε σε αυτή την πόλη όπου ο δήμος περηφανεύεται για την εκκένωση καταλήψεων των προσφύγων.

»Ασφυκτιούμε μέσα στον πράσινο καπιταλισμό.

»Αυτή η πόλη γίνεται όλο και πιο αβίωτη.

»Γι’ αυτό τη νύχτα της 2ας προς 3η Σεπτέμβρη κάψαμε δυο ηλεκτρικά τερματικά στη συνοικία Jean Rieux/cote pavée.

»Γαμιέται η ζώνη χαμηλών εκπομπών.

»Αλληλεγγύη στον σύντροφο Boris, που κατηγορείται για το σαμποτάζ δυο κεραιών αναμετάδοσης».

Η δικηγόρος του Boris έστειλε επιστολή στο νοσοκομείο ζητώντας την άρση της απαγόρευσης. Η διεύθυνση του νοσοκομείου αρνήθηκε με τις ίδιες κλάψες περί απειλών. Έτσι η δικηγόρος έκανε αυτόφωρο που έγινε στις 5 Σεπτέμβρη το πρωί. Περιμένοντας την απόφαση, μοιράστηκε κείμενο μπροστά στο νοσοκομείο για να γίνει όσο περισσότερο γνωστή η καταστολή του νοσοκομείου σε βάρος του Boris. Άνθρωποι που έβγαιναν από το νοσοκομείο ή συγγενείς τους, διάβαζαν το κείμενο και έγιναν πολλές συζητήσεις όπου συχνά έκαναν λόγο για τη δική τους εμπειρία εξουσιαστικής συμπεριφοράς του νοσοκομείου. Το απόγευμα η απόφαση του αυτόφωρου άδειαζε εντελώς τη νοσοκομειακή αρχή, δίνοντας διαταγή να αρθεί άμεσα και χωρίς κανένα περιορισμό η απαγόρευση που «υπομονεύει την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη υπόσταση» του συντρόφου. Η γιατρός που αναφέρεται στο κείμενο έφυγε με άδεια επ’αόριστον και η σχέση ισχύος με το νοσοκομείο έχει αλλάξει εμφανώς.

Τη νύχτα στην Τουλούζη έγινε ενέργεια σαμποτάζ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Boris:

«Δράση ενάντια στη ζώνη χαμηλών εκπομπών, αλληλεγγύη στον Boris

 »Τη νύχτα της 5ης προς 6η Σεπτέμβρη, κάηκε ένα σημείο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη συνοικία sept deniers στην Τουλούζη.

»Μια πυρηνική καταιγίδα προκάλεσε την εμφάνιση νέων μανιταριών παντού στις μητροπόλεις, και η Τουλούζη τα δίνει όλα. Ούτε οικονομικοί λόγοι, ούτε η δηθεν “οικολογική” μετάβαση δεν δικαιολογούν την κοινωνική σφαγή και την καταστροφή του αέρα και των νερών.

»Να ξεραθούν οι αγορές αντί για τα ποτάμια, να τραγουδούν τα πουλιά και οι ειδικοί της διαχείρισης επιτέλους να σκάσουν

»Επιτροπή ενάντια στην κοροϊδία »

Και επειδή η απαγόρευση άρθηκε, άλλα ο Boris κινδυνεύει ακόμα να βρεθεί υπό «δικαστική συμπαράσταση» και καμιά θεραπεία δεν προβλέπεται προς το παρόν για την κατάστασή του, οι δράσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται.

Στην πόλη Καν (Caen), στις 12 Σεπτέμβρη έγινε βαψιματική στην UDAF:

«Όπως έκαναν άλλοι τον Αύγουστο στο Πουατιέ, επισκεφτήκαμε την τοπική Ένωση Οικογενειακών Συλλόγων (UDAF), σε ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Boris.

»Στο κτίριο της τοπικής UDAF, γράψαμε “Αλληλεγγύη στον Boris”, “Φωτιά στην UDAF”, “ ACAB”, “Αφήστε μας να ζήσουμε όπως θέλουμε!”

»Από τη σύλληψη του Boris για το σαμποτάζ κεραιών αναμετάδοσης στο Μον Πουπέ, η δικαστική – και τώρα η ιατρική – εξουσία προσπαθούν να τον συντρίψουν για να φιμώσουν τις αναρχικές διεκδικήσεις του και να του καταστρέψουν τη ζωή.

»Η δράση μας έχει στόχο να κάνει γνωστή την ιστορία του Boris και να δείξει το μίσος μας στην UDAF. Όπως επεξηγείται σε ένα κείμενο που συνιστούμε την ανάγνωσή του: “Η UDAF, που δημιουργήθηκε με νόμο της κυβέρνησης συνεργατών του Βισύ για τις οικογένειες και τροποποιήθηκε το 1945, συγκεντρώνει δεκάδες θρησκευτικές ή μη ΜΚΟ που υπερασπίζονται περήφανα γιο λογαριασμό της εξουσίας έναν από τους πυλώνες της πατριαρχίας: την οικογένεια. Είναι ένας σημαντικός οργανισμός στον οποίο στηρίζεται το κράτος για να συντρίψει την αυτονομία του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που τέθηκαν υπό επιτροπεία ή κηδεμονία[…] Η εκμετάλλευση και ο έλεγχος ανθρώπων που θεωρούνται «ευάλωτοι» ή «μη φυσιολογικοί» είναι ένα επιδοτούμενο κερδοφόρο εμπόριο και ένας καλολαδωμένος μηχανισμός, που διοικεί μια κλίκα εξουσιαστών με καλές πατερναλιστικές προθέσεις”.

»Αλληλεγγύη στον Boris!

»Γαμιέται ο ψηφιακός κόσμος τους και ο έλεγχος στη ζωή μας, ζήτω η αναρχία!»

Στην Τουλούζη, κάηκε αυτοκίνητο της εταιρίας τηλεπικοινωνιών και ψηφιακής τεχνολογίας Scopelec:

«Ο κόσμος γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ασφυκτικός. Το τεχνο-βιομηχανικό σύμπλεγμα έχει μεγάλη ευθύνη. Για να μην αφεθούμε να ασφυκτιούμε, τη νύχτα της 12ης προς 13ης Σεπτέμβρη, επιλέξαμε να χτυπήσουμε. Υπό το βλέμμα των κορακιών της νύχτας, κάψαμε ένα αυτοκίνητο της Scopelec.

»Τη στιγμή που γράφουμε αυτή την ανάληψη ευθύνης, η σκέψη μας πάει στον Boris που, αφού φυλακίστηκε στα κλουβιά του κράτους, συνεχίζει να υφίσταται την καταστολή της δικαστικής και της ιατρικής εξουσίας. Οι υπερασπίστριες.στες αυτών των θεσμών προσπαθούν να του στερήσουν την αυτονομία του για να τον τιμωρήσουν για την ανάληψη ευθύνης του σαμποτάζ κεραιών αναμετάδοσης και γενικότερα για την εχθρότητά του ενάντια στον κόσμο τους.

»Θέλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι με όσους επιτίθενται στην κυριαρχία, αλλά θέλουμε επίσης να έχουμε κατά νου ότι “ο κόσμος τους” περνάει μέσα από εμάς και ότι ο αγώνας κατά της έμφυλης καταπίεσης δεν μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα στις δράσεις και τις σχέσεις μας.

»Αλληλεγγύη στις.στους αναρχικές.ους κρατούμενες.ους!»

Στην Cochabamba της Βολιβίας, η ανάληψη ευθύνης για φωτιά σε μπατσικό στις 12 Σεπτέμβρη, στέκεται αλληλέγγυα και αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων πολιτικών κρατούμενων τον Boris «που αντιμετωπίζει δικαστικές διώξεις».

Και πιο πρόσφατα, στις 18 Σεπτέμβρη, στη Βαρκελώνη, κάηκε κεραία 5G:

Μια νύχτα του Σεπτέμβρη αποφασίσαμε να φωτίσουμε τα σκοτάδια τοποθετώντας δυο εμπρηστικούς μηχανισμούς σε μια κεραία αναμετάδοσης 5G  στη Βαρκελώνη, κοντά στο πάρκο Montjuïc.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στον αγώνα ενάντια στην κυριαρχία.

Στέλνουμε εγκάρδιους χαιρετισμούς στον Toby Shone, στον Boris, στον Ivan και σε όλες όσες και όσους κρατάνε την αναρχία ζωντανή.

Κάποιοι αναρχικοί

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ BORIS!