When the city is burning #47

[Ηράκλειο] Τσάκισμα του φασίστα με το αλυσοπρίονο (08/12)

 «Εμείς από τη μεριά μας υψώνουμε τη γροθιά μας, και στέλνουμε σινιάλο σε κάθε αντιφασιστικό πυρήνα της πόλης. Ο φασισμός χτυπιέται και γονατίζει στον δρόμο και όχι σε δικαστικές αίθουσες και τηλεπαράθυρα. Έτσι, πιάνοντας το νήμα του μαχητικού αντιφασισμού πήραμε την πρωτοβουλία να επισκεφτούμε τον Μιχάλη Νεονάκη στις 8 Δεκέμβρη στον χώρο εργασίας του. Στις 4 Μάη, ανάμεσα σε όσους προαναφέρθηκαν ήταν και το συγκεκριμένο τσογλάνι, που αποφάσισε να επισφραγίσει την παρουσία του με κινήσεις που δεν παραγράφονται. Σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να πάρει μαζί του ένα αλυσοπρίονο, να το βάλει μπροστά και να το στρέψει ενάντια στους αντιφασίστες, πράγμα το οποίο και έκανε. Όποιοι ανεβάζουν τον πήχη της βίας έτσι, πέρα από επικίνδυνα ηλίθιοι, είναι και άξιοι της μοίρας τους. Και πρέπει να ξέρουν τι να περιμένουν μετά από κάτι τέτοιο. Το ίδιο και τα φασισταριά που για να γίνει το αίμα τους λίγο πιο γαλανό, βιαιοπραγούν απέναντι σε όποιον μετανάστη βρεθεί μπροστά τους».

Ένας από τους αντιφασιστικούς πυρήνες της πόλης

https://athens.indymedia.org/post/1609920/

[Κέρκυρα] Στένσιλ, τρικάκια και συνθήματα στοχοποίησης της δημάρχου Μ. Υδραίου (31/12)

«Η δράση αυτή έγινε με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Υδραίου να σπαταλήσει χιλιάδες ευρώ σε στολίδια και αυτοπροβολή. Συγκεκριμένα δόθηκαν με απευθείας ανάθεση 20.000 ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης! Επίσης, ο Δήμος Κέρκυρας διαπίστωσε ότι υπάρχει ανάγκη για τη διαφημιστική προβολή του στο φέισμπουκ, οπότε μετά από μελέτη του Τμήματος Τουρισμού αποφασίστηκε η χρηματοδότηση με άλλα 20.000 ευρώ ενός ιδιώτη με απευθείας ανάθεση. [..] Όσα λεφτά και αν δώσετε σε κανάλια και στολισμό, η δημοκρατία σας βρωμάει θάνατο. Λεφτά για υγεία, όχι για στολίδια και μπατσοκρατία».

Βουρ-ληστές

https://athens.indymedia.org/post/1609473/

[Ηράκλειο] Παρέμβαση με βαριοπούλες και μπογιές στην Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου (31/12)

«Όποιος νομίζει πως το όργιο καταστολής του τελευταίου διμήνου σε συγκεντρώσεις, χώρους δουλειάς, πανεπιστήμια, σχολεία και δημόσιους χώρους αποτελεί τακτική του κράτους για να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

»Βλέπουμε τις προσπάθειες για θέσπιση 10ωρης εργασίας (!), βλέπουμε τη συνολική ‘’αναδιάρθρωση’’ (=γκρέμισμα) της δημόσιας παιδείας με το νέο νομοσχέδιο, και τέλος, βλέπουμε τον νέο πτωχευτικό νόμο να έχει ήδη γίνει νόμος του κράτους από τα τέλη του Οκτώβρη… Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μία τέτοια κίνηση μπορεί από μόνη της να παίξει σημαντικό ρόλο στην προστασία της πρώτης, κύριας κατοικίας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε άνθρωπο που πλήττεται από τις πολιτικές θανάτου κράτους και κεφαλαίου, να επιλέξει τρόπο/τρόπους δράσης ενάντια στην εξόντωσή μας, σπάζοντας την τρομοκρατία που με ηθικό αυτουργό τον Χρυσοχοΐδη έχει επιβληθεί».

Οι από τα κάτω

https://athens.indymedia.org/post/1609445/

[Θεσσαλονίκη] Μπογιές και τρικάκια σε κάτεργο της Γενικής Ταχυδρομικής για τραμπουκισμό εργαζομένου (07/01)

«Στο εν λόγω κατάστημα ο προϊστάμενος επιτέθηκε στον εργαζόμενο (σπάζοντάς του τη μύτη), επειδή παρέδωσε τα 70 από τα 160 δέματα που του είχαν ανατεθεί μέσα σε μία μέρα. Τα περιστατικά εργασιακού μεσαίωνα στη Γενική Ταχυδρομική (όπως και σε όλες τις εταιρείες ταχυμεταφορών αυτό το διάστημα) δεν είναι λίγα, καθώς ένα μήνα πριν εργαζόμενος σε υποκατάστημα της ίδιας εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη, άφησε την τελευταία του πνοή για τα κέρδη των αφεντικών»

Terra Incognita

https://athens.indymedia.org/post/1609528/

[Μυτιλήνη] Ανάληψη Ευθύνης για ΗχοΠειρατεία (08/01)

«Βομβαρδίσαμε τα ηχεία της πόλης, που έως τότε αναπαρήγαγαν καταναλωτικούς ύμνους, με μουσικές και λέξεις σύμβολα της Εξέγερσης ενός κόσμου που δεν φιμώνεται! Ενός κόσμου που έρχεται! Αν όχι τώρα; Πότε; Αντισταθείτε[…] Έι εσύ! Ακούς; Μην εμπιστεύεσαι κράτος, πολιτικούς, δημοσιογράφους, μπάτσους, καπιταλιστές, διεθνείς οργανισμούς και επαγγελματίες ανθρωπιστές.

»Αποφασίζουμε για τη ζωή μας ή ακολουθούμε τα εκάστοτε σενάρια που μας επιβάλλουν; Είμαστε ελεύθεροι ή δούλοι;»

ηχοπειρατές

https://athens.indymedia.org/post/1609600/

[Αθήνα] Παρέμβαση με μπογιές στην είσοδο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) (15/01)

«Το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας είναι αμείλικτο, και η πανεπιστημιακή αστυνομία αποτελεί σημαντικό “παίκτη” για το κράτος, ώστε να πετύχει την απρόσκοπτη ανάπτυξη του κεφαλαίου εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Το υπουργείο, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., οι εργολάβοι και όλοι οι αρμόδιοι για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα καλούνται να δώσουν απαντήσεις. Θα τις δώσουν αν τους αναγκάσουμε, δυναμώνοντας τους αγώνες μας εντός κι εκτός σχολών. Όλοι θα τις δώσουν, καθώς αποτελούν ένα κοινό κύκλωμα!»

Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα

https://athens.indymedia.org/post/1609674/

[Αθήνα] Ανάληψη Ευθύνης για επίθεση σε 8 τράπεζες και σαμποτάζ σε 30 ΑΤΜ (28-30/01)

«Ο αναρχικός σύντροφος Errol ήταν ένας από τους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη και κρατήθηκε με άλλους-ες συντρόφους-ισσες στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη, μόνο που ο Errol έγινε αποδέχτης του κατασταλτικού μένους του κράτους και τις επόμενες μέρες. Αρχικά κρατήθηκε στην απομόνωση, ενώ στη συνέχεια μετήχθη στην Αμυγδαλέζα, από όπου και εκδόθηκε άμεσα απόφαση απέλασης εναντίον του […]»

Αναρχικοί/αναρχικές

https://athens.indymedia.org/post/1609484/

[Αθήνα] Σπασιματικές σε ακυρωτικά, εκδοτήρια εισιτηρίων, μπάρες ελέγχου και σε supermarket MarketIn και Lidl (30/01)

«Η ημέρα επιλέχτηκε για να σαμποταριστεί στο ελάχιστο η κυριακάτικη εργασία… Οι δράσεις μας αποτελούν ένα λιθαράκι στο ευρύτερο πλαίσιο αγώνα που είναι αναγκαίος για την επιβίωσ;h μας στο διαμορφωμένο καθεστώς εξαίρεσης […]. Η οργάνωση και η γενίκευση πρακτικών αντιβίας από την κοινωνική βάση και η ευρεία αποδοχή/υιοθέτησή τους σε εργασιακούς χώρους, γειτονιές, σχολές, σχολεία κ.λπ., είναι το σημείο κλειδί για να δημιουργήσουμε μια πραγματική κατάσταση ανάγκης, όχι για εμάς τους από κάτω, αλλά για κράτος και κεφάλαιο».

Αλωνίστριες και σουλατσαδόροι

https://athens.indymedia.org/post/1609999/

[Θεσσαλονίκη] Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος στα γραφεία της Ελληνο-Αμερικάνικης Ένωσης (03/02)

«Στο μέτωπο της διεθνούς τρομοκρατίας και της γεωπολιτικής, η Ελλάδα αποτελεί προκεχωρημένο φυλάκιο αμερικάνικων και ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων… Δεν θα μπορούσαμε με τον δικό μας τρόπο να μην τιμήσουμε την ελληνοαμερικάνικη φιλία, αποδίδοντας μέσα από την επίθεσή μας επαναστατικό φόρο μνήμης και αγώνα στον αντιφασίστα σύντροφο Michael Forest Reinoehl, που δολοφονήθηκε από το αμερικάνικο παρα-κράτος, καθώς και σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Μαύρης Εξέγερσης… Για μας δεν υπάρχει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη».

Πυρήνες Άμεσης Δράσης-Οργάνωση Αναρχική Δράση

https://athens.indymedia.org/post/1610318/