When the city is burning #48

[Αθήνα] Φλεγόμενο οδόφραγμα αλληλεγγύης για τη Rigaer94 στην Λ. Αλεξάνδρας

Από χθες το πρωί, οι σύντροφοι/ισσες της Rıgaer94 στο Βερολίνο μάχονται απέαντι στη γερμανική αστυνομία για να προστατεύσουν το σπίτι και τον αγώνα τους.

Βρισκόμαστε κι εμείς κάτω από την απειλή της καταστολής και της λεηλασίας και το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταθούμε αλληλέγγυα στα αδέρφια μας που μάχονται ενάντια στα σύγχρονα Freikorps.

– Αλληλεγγύη με την Rigaer94

-10 100 1000αδες καταλήψεις

-Κάτω ο εργατοκτόνος νόμος Χατζηδάκη

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1613154

[Αθήνα] Εμπρησμός οχήματος γερμανικής εταιρείας

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 16 Ιουνίου πυρπολήσαμε ένα όχημα της γερμανικής εταιρείας Würth στην περιοχή Ζωγράφου, στην οδό Κολοκοτρώνη. Αυτή η επίθεση αφιερώνεται στην μαχόμενη κατάληψη Rigaer94 στο Βερολίνο και στην κοινωνική επανάσταση στην Β. Συρία (Δυτικό Κουρδιστάν).

[…]

Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση – Δύναμη στην Rigaer94 και στην κοινωνική επανάσταση στην Ροζάβα.

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1613131

[Θεσσαλονίκη] Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

[…]

Με σεβασμό και ταπεινότητα για όσες και όσους δεν είναι πια στο πλευρό μας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση με πέτρες στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Τσιμισκή μέσα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της 10ης Ιούνη-μέρας πανεργατικής απεργίας. Μέσα στην ησυχία της μητρόπολης, η επίθεση μας, ως ακόμη μια συμβολή στη σύζευξη των ριζοσπαστικών δυνάμεων για την ένταση της εργατικής πάλης μέσα από την Επιχείρηση –Τάξη εναντίον Τάξης-, έρχεται να αντηχήσει εκκωφαντικά στο παρόν, το όνομα κάθε νεκρού και σακατεμένου εργάτη ξεχωριστά.

[…]

Καμία θυσία για την εργοδοσία-Καμία ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία

Ταξική Οργάνωση- Μαχητική Συγκρότηση-Εκδίκηση

Τα αφεντικά θα λογοδοτήσουν για το χαμό μας. Το αίμα μας θα πνίξει το άδικο.

Επιχείρηση –Τάξη εναντίον Τάξης-
Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Μηδενικής Ανοχής

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1613068

[Θεσσαλονίκη] Εμπριστική επίθεση στο όχημα του προέδρου του ΕΚΘ και στελέχους της ΓΣΕΕ Χ. Κυπριανίδη

[…]

Ο ξεπουλημένος εργοδοτικός ρόλος της ΓΣΕΕ είναι ένας και μοναδικός: να χειραγωγεί αποτρεπτικά τις δυνάμεις της εργατικής τάξης κάτω από το πρόσχημα της ταξικής ενότητας των εργαζομένων, με σκοπό τον έλεγχο και την καταστολή κάθε κίνησης που μπορεί να εκτρέψει ανεξέλεγκτα την προλεταριακή πάλη απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών. Και έπειτα πλάι στον πρωτεργάτη της σκύλευσης των μαχητικών αντιστάσεων (ΠΑΜΕ), να βαφτίζει προβοκατόρικο κάθε σχηματισμό που δε συντάσσεται με τη στρατηγική υποταγής στις προσταγές των αφεντικών και τους μιλημένους αγώνες με το κράτος και την εργοδοτική ελίτ. Η ΓΣΕΕ δουλεύει για τα αφεντικά και πληρώνεται πολύ καλά το χαρτζιλίκι της για τη δουλειά που κάνει. Από τους επίσημους φορείς όπως ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας όπου η ΓΣΕΕ χέρι-χέρι με το ΣΕΒ καθορίζει το εργατικό δίκαιο μέχρι τις κολεγιές κάτω από το τραπέζι με τα μικρά και μεγάλα αφεντικά, η ΓΣΕΕ είναι το συνώνυμο της ταξικής και προλεταριακής προδοσίας και χυδαιότητας. Στο ίδιο τραπέζι προλετάριοι και αστοί θα κάτσουμε μόνο για να φάει ο ένας τον άλλον.

Οι καρέκλες που έχετε θρονιαστεί μια μέρα θα σας καταπιούν

Υπάρχει κάτι που ονομάζεται ταξική υπευθυνότητα και οπλίζει το σώμα και τη σκέψη ιστορικά, πολιτικά και ηθικά ενάντια στην αποδοχή της χυδαιότητας ως κανόνα στη ζωή. Έτσι για λόγους συνείδησης, πίστης και προσήλωσης στον αγώνα για την υπεράσπιση των ταξικών αντιστάσεων, στα πλαίσια της Επιχείρησης –Τάξη εναντίον Τάξης- αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο όχημα του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και υψηλόβαθμου στελέχους της ΓΣΕΕ στην πόλη Χάρη Κυπριανίδη, έξω από το γραφείο του, το πρωί της 4ης Ιούνη. Θα συμφωνήσουμε και εμείς με τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες πως τα συνδικάτα δεν εκφοβίζονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Μπροστά στην κωλοτούμπα της ΓΣΕΕ, ο ταξικός πόλεμος δεν αναβάλλεται, δεν μετατίθεται και δεν χαλιναγογείται από κανέναν εργατοπατέρα. Οι επιθέσεις στα στελέχη της ΓΣΕΕ αποτελούν σημαία του αγώνα ενάντια στην παραίτηση και την αποδοχή της ανάθεσης και της αφομίωσης. Τα αίσχη που κάνετε θα τα βρείτε μπροστά σας. Ήρθε η στιγμή να μετρηθούμε και δε σας σώζει τίποτα.

[…]

Θα λογαριαστούμε στους δρόμους, εκεί όπου το δίκαιο οπλίζει τη θέληση για δι-εκδίκηση

Όλοι και όλες στην απεργία της 10ης Ιούνη

Για την αποκατάσταση του επαναστατικού συνδικαλισμού

Επιχείρηση-Τάξη εναντίον Τάξης-
Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Γιάννης Ταμτάκος

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612914

[Θεσσαλονίκη] Εμπρησμός οχήματος του ΕΦΚΑ

[…]

Τα τελευταία δέκα χρόνια μνημονιακής σκλαβιάς, τα μάτια μας έχουν δεί ότι δε μπορεί να συλλάβει η λογική: κλοπές συντάξεων όπως η 13η και η 14η, συνεχείς ληστρικές επιδρομές στα ποσά και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, μονιμοποίηση των αυξήσεων στα ηλικιακά όρια ενώ ταυτόχρονα επιβάλλονται ποινές και πρόστιμα που αφαιρούν και άλλα χρήματα. Χρήματα που δε μας χαρίστηκαν αλλά τα δουλέψαμε, τα καταθέσαμε όσο μας κλέβαν τη ζωή και την εργατική δύναμη και τώρα θέλουν να αποτελειώσουν και αυτά. Ακόμα και στην πανδημία ακούγαμε αφεντικά να ζητάν ακόμα και τα κρατικά επιδόματα πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας λες και είναι δικά τους. Λες και οι ζωές μας τους ανήκουν. Αν κάποιοι βλέπουν στα μάτια μας μοντέρνα σκλαβοπάζαρα, τότε κάτι πάει πολύ λάθος.

[…]

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο έρχεται να θεσμοθετήσει την θεμελίωση της βίας και της εκμετάλλευσης που ασκεί το κράτος και οι εργοδότες στο κοινωνικό σώμα. Μέσα από ένα σύνολο βαθιά αντιδραστικών ρυθμίσεων πραγματοποιούν την πιο κεντρική επιδρομή στα εργασιακά συμφέροντα, τις ελευθερίες και τις αντιστάσεις που επιδιώκουν να τα περιφρουρήσουν. Μέσα από τη στήριξη των σωματείων βάσης και των ταξικών πρωτοβουλιών αντίστασης και τη συγκρότηση ενός μαχητικού μετώπου προλεταριακής αντεπίθεσης ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη μάχη. Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κουρελόχαρτο που θα καεί στα οδοφράγματα της ταξικής πάλης και του κοινωνικού πολέμου που μαίνεται.

Όλοι και όλες στους δρόμους της αντίστασης

Για τη συγκρότηση του προλεταριακού μετασχηματισμού

Για την ολομέτωπη σύγκρουση με την αστική τάξη

Επιχείρηση –Τάξη εναντίον Τάξης-
Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Εργατικής Ανυπακοής

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612798

[Αθήνα] Σπρέι-μπογιές-τρικάκια σε υποκαταστήματα της αλυσίδας πιτσαριών l’artigiano

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 25/5, κινηθήκαμε με σπρέι μπογιές και τρικάκια εναντίον 2 υποκταταστημάτων της αλυσίδα l’artigiano, σε Βύρωνα και Ζωγράφου. Η εν λόγω αλυσίδα, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών στον κλάδο του επισιτισμού, μετέτρεψαν από την αρχή της πανδημίας τους χώρους δουλειάς σε εκκολαπτήρια του ιού. Ένα τρανό παράδειγμα το περιστατικό στην l’ artigiano Αγ. Παρασκευής που αφενός απέκρυψε κρούσματα εργαζομένων, αφετέρου παρέμεινε ανοιχτή με αποτέλεσμα να νοσήσουν και να βρεθούν σε σοβαρό κίνδυνο άνθρωποι της τάξης μας και οι οικογένειές τους.

Να μετατρέψουμε την πανδημία σε πεδίο ταξικής αντιπαράθεσης

Να βάλουμε την υγεία μας πάνω από την κερδοφορία των αφεντικών. 

Τα πλούτη τους, το αίμα μας. 

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612751

[Θεσσαλονίκη] Παρέμβαση σε υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ για τις τελευταίες εργοδοτικές δολοφονίες

Το βράδυ της Τετάρτης 19 Μάη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια σε υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ, στην οδό Αρμενοπούλου στο κέντρο της πόλης. Οι κρατικές δολοφονίες σαν αυτές, πόσο μάλλον όταν συμβαίνουν σε εργασιακά κάτεργα που υπηρετούν την ιδιωτικοποιημένη και εκβιομηχανοποιημένη πραγματικότητα θα μας βρίσκουν για πάντα γεμάτες οργή. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε διαλέξει συνειδητά την πλευρά του οδοφράγματος στην οποία θέλουμε να βρισκόμαστε.

[…]

Το επόμενο διάστημα η θέση μας είναι στους δρόμους για να υπερασπιστούμε όσα κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες. Με διαδηλώσεις, παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας, απεργίες, μπλοκάρισμα της παραγωγής και συγκρούσεις να υπερασπιστούμε την ιστορία μας απέναντι στα σχέδια του κράτους και των αφεντικών. Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο θα ανατραπεί στα οδοφράγματα.

Εκδίκηση για κάθε νεκρό εργάτη και εργάτρια

Αντίσταση στην επενδυτική πολιτική που ρημάζει τη φύση και τις ζωές μας

κατάληψη Terra Incognita

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612666

[Θεσσαλονίκη] Εμπρηστική δράση στο Γερμανικό Ινστιτούτο

Εμπρηστική δράση στο Γερμανικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη: Συμμετοχή στο διεθνές κάλεσμα από το Βερολίνο για αποκεντρωμένες δράσεις 15 & 16 Μάη 2021

… μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης ενάντια στον γερμανικό εθνικισμό, που επιτίθεται στα σώματά μας με πολλές πραγματικότητες:

[…]

Ανταποκρινόμενες και στο κάλεσμα των συντροφισσών της Συμμορίας Διάχυσης της Φλόγας (εμπρησμός στη ΔΟΥ Χολαργού), εντάσουμε την πράξη μας στην καμπάνια αλληλεγγύης στον αναρχικό φυγά Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και στον αναρχικό όμηρο του κράτους Βαγγέλη Σταθόπουλο.

Δύναμη στα αιχμάλωτα συντρόφια μέχρι τη λευτεριά. Δύναμη στη Harika Kızılkaya, στη Hazal Seçer, στον Ali Ercan Gökoğlu, στον Burak Ağarmıs, στον Sadi Naci Özpolat, στον Halil Demir, στον Anıl Sayar, στον Sinan Oktay Özen, στον Ismail Zat, στον Hasan Kaya, στον Sinan Çam, στον Σάββα Ξηρό, στον Δημήτρη Κουφοντίνα, στην Πόλα Ρούπα, στο Νίκο Μαζιώτη, στην Κωσταντίνα Αθανασοπούλου, στη Δήμητρα Βαλαβάνη, στον Γιάννη Μιχαηλίδη, στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, στον Μάριο Σεϊσίδη, στον Γιάννη Δημητράκη, στον Κώστα Σακκά, στον Πολύκαρπο Γεωργιάδη, στον Βαγγέλη Σταθόπουλο, στον Σπύρο Χριστοδούλου.

Κοινότητα αγώνα με τα αιχμάλωτα και τα καταζητούμενα συντρόφια

Full Face Queer – Άναρχο «Maria B»

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612607

[Θεσσαλονίκη] Επίθεση στο κάτεργο του Σκλαβενίτη

[…]

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη βουλή προς συζήτηση και ψήφιση έρχεται να νομιμοποιήσει την ταξική εξόντωση της προλεταριακής βάσης. Να απελευθερώσει την εργατική εκμετάλλευση καταργώντας το 8ωρο, να ελαστικοποιήσει τις σχέσεις εργασίας, να δρομολογήσει την υπεραπλούστευση των όρων απόλυσης την ίδια στιγμή που βάλλει ευθέως τις συνδικαλιστικές αντιστάσεις και ελευθερίες, τις απεργίες και τις διεκδικήσεις μιας ζωής λιγότερο βάρβαρης μέσα στον καπιταλισμό. Θα ζείς για να πεθάνεις, δουλεύοντας για τις τσέπες των αφεντικών.

[…]

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των μαχόμενων συντροφισσών και συντρόφων της Οργάνωσης Αναρχική Δράση για την Επιχείρηση -Τάξη εναντίον Τάξης-, ενώνουμε τις πύρινες αντιστάσεις μας αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα του δολοφονικού ομίλου Σκλαβενίτη στην οδό Βασ. Όλγας 11 στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Μάη. Η επίθεσή μας, ως μέρος ενός επαναστατικού σχηματισμού που έχει θέσει αδιαπραγμάτευτα τα συμφέροντα της προλεταριακής βάσης σε άμεση προτεραιότητα από την αρχή την πανδημίας, είναι μια πρώτη προειδοποίηση του τί θα ακολουθήσει, αν η εργοδοσία του Σκλαβενίτη δε λάβει σοβαρά υπόψην τα συμφέροντα και τις ζωές των εργαζομένων.

[…]

Όσο για τους νεκρούς της τάξης μας στα κάτεργα του Σκλαβενίτη αλλά και κάθε άλλου εργοδοτικού σφαγείου, το αίμα και η θυσία τους δε θα ξεχαστεί. Το μίσος μας για τα αφεντικά δε θα παραδώσει αναίμακτα στη λήθη, το χαμό των συνανθρώπων μας.

Ταξική Οργάνωση- Μαχητική Συγκρότηση-Εκδίκηση

Ο προλεταριακός αγώνας για ζωή και ελευθερία θα πνίξει το άδικο

Επιχείρηση –Τάξη εναντίον Τάξης-
Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Εργατικής Τρομοκρατίας

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612597

[Θεσσαλονίκη] Εμπρηστική επίθεση στην οικία του κλινικάρχη προέδρου της Π.Ε.Ι.Κ. Γρηγόρη Σαραφιανού

[…]

Απέναντι στο δίλημμα της εποχής για διάσωση της οικονομίας και όχι της πληττόμενης κοινωνίας από την πανδημία, οι προκλήσεις των καιρών μας καλούν να είμαστε ξεκάθαρα παρόντες: αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος στην οικία του κλινικάρχη και προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρη Σαραφιανού στην οδό Αλεξάνδρου Μιχαηλίδου 23 τα ξημερώματα της 7ης Μάη στη Θεσσαλονίκη, […].

[…] Ο ίδιος ο Σαραφιανός δρομολόγησε την ελεγχόμενη ροή και προσφυγή στον ιδιωτικό τομέα με αποκλειστική προτεραιότητα τη δική του κλινική για να εισπράξει και άλλα φράγκα μέσα από τις συμβάσεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα για την πανδημική περίοδο όπως για παράδειγμα επινοικίαση κλινών ΜΕΘ σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή από την κανονική κ.α.

[…] Για όσους και όσες το ιστορικό πόρισμα στον φάκελο της ταξικής μνήμης και της κοινωνικής συνείδησης γράφει με μεγάλα κόκκινα γράμματα: ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

Αλληλεγγύη και σεβασμό στη μαχόμενη ιατρική κοινότητα

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Επιχείρηση -Τάξη εναντίον Τάξης-
Οργάνωση Αναρχική Δράση

https://athens.indymedia.org/post/1612596/

[Αθήνα & Θεσσαλονίκη] Απολογισμός και δημόσια πρόταση συγκρότησης δικτύου επαναστατικής βίας

Δημόσια πρόταση συγκρότησης δικτύου επαναστατικής βίας – Απολογισμός του πρώτου κύκλου εμπρηστικής προπαγάνδας και κάλεσμα στράτευσης στους Πυρήνες Άμεσης Δράσης

[…]

Αν δεν αποφασίσουμε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε συλλογικά το εμπόδιο του φόβου, αν δεν προετοιμαστούμε για να τους τσακίσουμε, είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε τον μικρό και καθημερινό μας θάνατο στον οποίο μας έχουν καταδικάσει.

[…]

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα όσα αναφέραμε καθώς και την προοπτική που θεωρούμε ότι πρέπει να αποκτήσει ο αγώνας, δημιουργήσαμε τους Πυρήνες Άμεσης Δράσης. Ένα εργαλείο αγώνα για να σηκώσουμε ξανά το τσεκούρι του πολέμου ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό. Μια οργανωτική σύζευξη επαναστατικών δυνάμεων που απλώνει παράλληλα και το χέρι για κοινό αγώνα προς κάθε ριζοσπαστική συνιστώσα που συμφωνεί και ασπάζεται τον πολιτικό σχεδιασμό και το πλαίσιο που καταθέτουμε και λειτουργεί με βάση τις αρχές της οριζοντιότητας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.

[…]

Πιο συγκεκριμένα, αναλάβαμε την ευθύνη για την οργάνωση, τον συντονισμό και την πραγματοποίηση εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα:

 • στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στο Κουκάκι
 • στη ΙΓ’ ΔΟΥ στην περιοχή της Κυψέλης
 • στην οικία του στελέχους της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου της ΝΔ, Στράτου Μαυροειδάκου, στο Ίλιον
 • σε όχημα μπάτσου, στην περιοχή των Πετραλώνων
 • στην οικία του απόστρατου αντιστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστου Κονταρίδη
 • στην οικία του ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Λαδομένου
 • στην οικία του Γιάννη Κατσιαμάκα, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αθηνών (ΠΟΑΞΙΑ) και απόστρατου αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ, στον Βύρωνα
 • στην οικία και το όχημα της Κατερίνας Μαγγά, αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων, στα Άνω Πατήσια

και στη Θεσσαλονίκη:

 • στα γραφεία της Ελληνο-Αμερικάνικης Ένωσης, στον Βαρδάρη
 • σε όχημα του Υπουργείου Εργασίας, στην οδό Μητροπόλεως
 • στις στρατιωτικές κατοικίες απέναντι από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στην περιοχή των Ευζώνων
 • στην πύλη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης
 • στην οικία του μπάτσου Χατζή Ηλία, στις Συκιές
 • στην οικία του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δημήτριου Παδιώτη, στις Συκιές
 • στην οικία του εν αποστρατεία αρεοπαγίτη πρώην προέδρου εφετών Αντώνιου Τσαλαπόρτα, στη Χαριλάου
 • στην οικία της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτης Λατινοπούλου, στην Καμάρα
 • σε όχημα του Διπλωματικού Σώματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
 • στην οικία της δεξιάς οικογένειας του αντισυνταγματάρχη Γεώργιου Πασκώνη, στην Τριανδρία
 • στην οικία της δεξιάς οικογενείας Νάκου, στην Άνω Πόλη
 • στην οικία της δεξιάς οικογενείας Κοσμίδη, στην κάτω Τούμπα
[…]

Οι πρώτοι στόχοι των Πυρήνων Άμεσης Δράσης είναι:

1. Να αποτελούν ένα εργαλείο αγώνα που θα διοχετεύει τη δυναμική όσων ομάδων ή ατομικοτήτων στρατευθούν για να συμμετέχουν στη βάση μιας συγκεκριμένης στρατηγικής αγώνα που επιλέγουμε να προωθήσουμε. […]

2. Να αποτελέσουν μια ορατή έκφραση της ριζοσπαστικής κίνησης ενός τμήματος του αναρχικού κινήματος η οποία θέλουμε με το πέρασμα του χρόνου να γίνεται όλο και πιο μαζική, με όρους πολεμικής ισχύος και όχι απλά αριθμητικού συγκεντρωτισμού, όλο και πιο ανεξέλεγκτη, όλο και πιο αποτελεσματική στις επιλογές και τις στρατηγικές της. […]

3. Να επαναφέρουν στον κόσμο του αγώνα τη λογική της άμεσης αντιπαράθεσης με το κράτος και το κεφάλαιο. […]

4. Να μην αφήσουμε κανέναν και καμία μόνη απέναντι στον εχθρό. Η αλληλεγγύη οφείλει να μη γνωρίζει σύνορα. […]

Συντρόφισσες και σύντροφοι, σας καλούμε στο πλευρό μας για να δυναμώσουμε το βλέμμα που κοιτάει κατάματα τον εχθρό. Για να αναλάβουμε συλλογικά την πολιτική ευθύνη -και το ιστορικό φορτίο πίσω από αυτή- που θα οξύνει την πολεμική αντιπαράθεση με κάθε εξουσία. Με οργάνωση στη βάση και ενότητα στην πράξη, τροφοδοτούμε τον επαναστατικό διάλογο μέσα από την επιθετική προπαγάνδα, συντονίζουμε τις δυνάμεις μας και ενισχύουμε τον αγώνα. Συντρόφισσες και σύντροφοι στη μάχη, σας καλούμε να δημιουργήσετε νέους Πυρήνες Άμεσης Δράσης.

[…]

Ανακωχή Τέλος – Όλα συνεχίζονται…

Οργάνωση – Ενότητα – Πόλεμος

Πυρήνες Άμεσης Δράσης
Πυρήνας Αναρχικής Αντιβίας
Οργάνωση Αναρχική Δράση

Πυρήνας Αντικρατικής Οργής

Πυρήνας Επαναστατικής Αλληλεγγύης
Πυρήνας Ελισάβετ Κοβάλσκαγια

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612569

[Αθήνα] Επιθέσεις αλληλεγγύης στον Β. Σταθόπουλο

Στο πρόσωπο μου δικάστηκε και καταδικάστηκε η αλληλεγγύη σ’ένα δικαστήριο που απλά διεκπεραίωσε τη στημένη δικογραφία της αντιτρομοκρατικής. Αρνούμενος όλες τις κατηγορίες που μου προσάπτουν παραμένω πολιτικός κρατούμενος στα σύγχρονα κολαστήρια των φυλακών…”

Βαγγέλης Σταθόπουλος

[…]

Εμείς από την μεριά μας, επιλέξαμε να σπάσουμε τη σιωπή και να στείλουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης στον φυλακισμένο σύντροφο Β. Σταθόπουλο.

Γι’αυτό το λόγο, το βράδυ της Παρασκευής επιτεθήκαμε σε:

 • 1 ΕΛΤΑ στον Πειραιά
 • 1 ΕΛΤΑ στο Ν. Φάληρο
 • και στο ΚΕΠ Μοσχάτου

Να σπάσουμε την αδράνεια, να δημιουργήσουμε ομάδες άμεσης δράσης και να χτυπήσουμε τους κρατικούς μηχανισμούς και τα σκυλιά τους, μέχρι ο θόρυβος από τις επιθέσεις να αντιχήσει και στο τελευταίο κελί του σάπιου συστήματος τους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Ομάδες Άμεσης Δράσης

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612503

[Θεσσαλονικη] Εμπρησμό βαν του ΟΤΕ

[…]

Η ανάγκαιότητα της επίθεσης, σε χρόνο που δεν ορίζεται από τις υποτιθέμενες ευνοϊκές συγκυρίες δε σταματά ποτέ. Μελετάμε τον εχθρό, δημιουργούμε χαρακώματα, συμμετέχοντας με τον τρόπο μας στην πολύμορφη αναρχική δράση. Για να διεκδικήσουμε τις μοναδικές στιγμές ελευθερίας, τις λίγες που αξίζει κανείς να ζει σε αυτόν τον κόσμο, εκείνες της καταστροφής. Για αυτό την 1η Απριλίου επιλέξαμε να πυρπολήσουμε ένα βαν ΟΤΕ στις Συκιές.

Δύναμη στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

Αλληλεγγύη στην αναρχική Δ. Βαλαβάνη

Λευτεριά στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο

ΥΓ. Για το τέλος αποφασίσαμε να αφιερώσουμε λίγες γραμμές στον Κύριο Σ. Δανιηλίδη, δήμαρχο Συκεών. Μιας και έχει πάρει σβάρνα τα μέσα και αγαπά το γυαλί, κυνηγώντας τη δημοσιότητα όπως ο τέτζερης το καπάκι, θα του πούμε το εξής: Κύριε Δανιηλίδη μας, όταν το ζήτημα γίνει καθαρά προσωπικό θα είστε ο πρώτος που θα το καταλαβεί. Χωρίς καμία εκτίμηση….

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Μειοψηφίες για τη διάχυση της επίθεσης

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612417

[Θεσσαλονίκη] Εμπρησμός οχήματος της Cosmote

Η τεχνολογία ανέκαθεν αποτελούσε ισχυρό σύμμαχο για την κυριαρχία. Στο σήμερα όμως θα έλεγε κανείς πως είναι απο τα πιο σημαντικα όπλα της. Η τεχνολογία λοιπόν εχει κατακλίσει κάθε γωνιά της καθημερινότητας μας. “Έξυπνα κινητά”, “Έξυπνα ρολόγια”, “Έξυπνα σπίτια”, ακόμη και “έξυπνες πόλεις”. Όλα έτοιμα και ρυθμισμένα για τη δική μας ευκολία. Πίσω από αυτή τη φαινομενική ευκολία που μας δίνεται, υπάρχει μια τεράστια μπίζνα. Μια μαζική συλλογή πληροφοριών για κάθε άτομο ξεχωριστά.

[…]

Έτσι, την Κυριακή στις 25 Απριλίου πυρπολήσαμε ένα αυτοκινήτο της COSMOTE, στην οδό 25ης Μαρτίου στην Τριανδρία.

Αφιερώνουμε τη δράση στα συντρόφια Μonica, Marcelo, Joaquin, Juan,Pablo, Jose, Tomas, Gonzalo που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 22 Μάρτη στα κολαστήριατων φυλακών της Χιλής με αιτήματα:

– Την κατάργηση του άρθρου 9 και την αποκατάσταση του άρθρου 1 του διατάγματοςνόμου 321, που ρυθμίζει την “υπό όρους ελευθερία (υπό όρους αποφυλάκιση κρατουμένου)”μετατρέποντας έτσι το δικαίωμα σε προνόμιο

-Την απελευθέρωση του συντρόφου Marcelo που βρίσκεται φυλακισμένος πάνω από 25 χρόνια, για ενέργειες ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο

-Το τέλος της προληπτικής φυλάκισης των κατηγορουμένων για ενέργειες στο πλαίσιο της εξέγερσης που διαρκεί μέχρι την καταδίκη.

-Την απόρριψη των καταδικαστικών αποφάσεων για τον Μarcelo και τον Juan, πουβασίστηκαν σε βασανισμούς, χωρίς να έχουν το δικαίωμα υπεράσπισης.

Βλέπουμε τον εχθρό παγκοσμίως να αναβαθμίζει συνεχώς το τα μέσα του, για τη στοχοποίηση ατόμων και για την καταστολή. Ας μη γυρνάμε λοιπόν την πλάτη νομίζοντας πως είναι μακριά από την δική μας πραγματικότητα. Να οργανωθούμε λοιπόν, να οπλίσουμε τα σκεπτικά μας και τις επιθυμίες μας, ώστε να γίνουμε αυτή η επικίνδυνη φλόγα που θα φοβούνται πως κάποια στιγμή θα κάψει και αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη σβήσουν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ/ΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΛΙΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ EMILIA ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Ομάδα Ταραχοποιών Εμπρηστών

Πηγη: athens.indymedia.org/post/1612358

[Αθήνα] Εμπρησμός Δ.Ο.Υ. Χολαργού και Κάλεσμα εμπρηστικού μήνα αλληλεγγύης σε Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλο

Ως αναρχικές/οι πιστεύουμε δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά για την επιλογή του στόχου. Πρόκειται για κρατικές δομές που συνεισφέρουν στην οικονομική αφαίμαξη των φτωχών, και στο να διώχνεται κόσμος από τα σπίτια του, ή να οδηγείται σε αυτοκτονίες και κατάθλιψη. Ανάλογα χτυπήματα άλλωστε έχουν γίνει και από άλλες ομάδες στο παρελθόν.

Στίς 23/4 καταδικάστηκαν από την αστική δικαιοσύνη δύο αναρχικοί σύντροφοι, ο Δ. Χατζηβασιλειάδης και ο Β. Σταθόπουλος. Ο πρώτος βρισκόμενος στην παρανομία ενάμιση χρόνο, έχει αναλάβει την ευθύνη για τον οπλισμό, την απαλλοτρίωση και για την αντάρτικη οργάνωση: Επαναστατική Αυτοάμυνα. Ο δεύτερος είναι όμηρος του κράτους για τον τον λόγο οτι στάθηκε αλληλέγγυος έμπρακτα όταν ο Χατζηβασιλείαδης μετά από τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της απαλλοτρίωσης του κρατικού καζίνου(οπαπ) ζήτησε την βοήθεια του. Η δικαστική μαφία χρέωσε 19 χρόνια εγκλεισμό στον Β. Σταθόπουλο και 16 τον Δ. Χατζηβασιλειάδη οπού δικαζόταν ερήμην.

 • Έτσι εμείς αντανακλαστικά επιλέξαμε, αποφασίσαμε και χτυπήσαμε με εμπρηστικές διαθέσεις τέσσερις μέρες μετά τη δίκη 28/4 ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συντρόφους. Στόχος μας ήταν το Δ.Ο.Υ. Χολαργού στην Ελ. Βενιζέλου λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι οπού βρέθηκε ο οπλισμός και άλλα στοιχειά όσον αφορά την υπόθεση Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Θεωρήσαμε αυτονόητο να δράσουμε άμεσα και να κάνουμε το ελάχιστο για να δώσουμε ένα συνιάλο φωτιάς στους συντρόφους, ένα χαμόγελο αλληλεγγύης.
[…]
 • Οπότε με αφορμή την απάθεια του χώρου του περασμένου μήνα και όλα τα παραπάνω πήραμε την πρωτοβουλία για να καλέσουμε για το μήνα Μάη δράσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό φυγά Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και στον αναρχικό όμηρο του κράτους Βαγγέλη Σταθόπουλο. Δράσεις επίθεσης σε πολιτικά πρόσωπα, δικαστές, Γραφεία της ΝΔ, σε μπάτσους εταιρίες και οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί ο καθένας/μια. Η δράσεις φυσικά δεν πλαισιώνονται σε εμπρησμούς μόνο άλλα και παρεμβάσεις μπογιές, σαμποτάζ κτλ. Ας τους αφιερώσουμε τα χτυπήματα επίθεσης , ας τους αφιερώσουμε έναν λαμπαδιασμένο Μάη.

Υ.Γ.Δεν ξεχνάμε τους αιχμάλωτους/τες αναρχικούς/ες της εξέγερσής στη Χιλή που διεξάγουν απεργία πείνας από τις 22 Μάρτη. Συντρόφια πολλούς χαιρετισμούς και σινιάλα φωτιάς.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΝ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΥΡΗΝΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Συμμορία Διάχυσης της Φλόγας

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612337

[Kομοτηνή] Για τη συνέχιση της εμπρηστικής παράδοσης.

[…]

Θέλοντας να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα έγκλειστα αναρχικά συντρόφια της Χιλής, πυρπολήσαμε τα ξημερώματα Σαββάτου 17 Απριλίου ένα κρατικό όχημα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ένα υπηρεσιακό όχημα της Ασφάλειας. Καθώς βλέπαμε τα οχήματα να λαμπαδιάζουν, ένα πλατύ χαμόγελο σχηματίστηκε στα πρόσωπά μας αντικρίζοντας πως η δράση μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

[…]

Συνομωσία αναρχικών για την διάχυση της εξέγερσης «Sebastian Oversluij Seguel»

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612160

[…]

[Αθήνα] Παρέμβαση στο σπίτι του Γ. Μπαμπινιώτη στην Κηφισιά

Κάπου εδώ, στο «κάδρο» μπαίνει και ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, που ούτως ή άλλως κατέχει περίοπτη θέση στη λίστα όσων συγκαλύπτουν, χρόνια τώρα, κακοποιητικές συμπεριφορές από θέση ισχύος (πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας), ο οποίος όχι μόνο δεν ξεκίνησε έρευνα για τα όσα καταγγέλθηκαν από τις απόφοιτες και απόφοιτους των Αρσακείων, αλλά ουσιαστικά προχώρησε σε δημόσιο τραμπουκισμό, εκφοβισμό και απαξίωσή τους (ακριβώς όπως ο Κούγιας, δηλαδή, στην υπόθεση Λιγνάδη), κάνοντας λόγο για «αόριστες και γενικόλογες αναφορές» και απαιτώντας οι καταγγελίες να περάσουν πρώτα από το γραφείο της εισαγγελίας.

[…]

Η αλληλουχία των παραπάνω γεγονότων, μέσα στα οποία συναντούμε ψέματα ή και ένοχη σιωπή, παραποίηση της αλήθειας και απρόκλητη συγκάλυψη, δείχνει ότι υπάρχει ένα μοτίβο και ένα πολύ σάπιο απόστημα. Αυτό το σάπιο απόστημα θα το σπάσουμε, όλες και όλοι μαζί, ενώνοντας τις φωνές μας με αυτές όσων κακοποιήθηκαν, απέναντι στα τέρατα που θα μας βρίσκουν μπροστά τους, γιατί αυτόν τον δρόμο επέλεξαν.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1612251