When the city is burning #50

15/12 – Αθήνα: Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη, στην οδό Αριαννού 29 στο Παγκράτι

«Άλλη μια ενέργεια άμεσης δράσης που αποκρύπτεται από τα συστημικά ΜΜΕ σκόπιμα, αποσκοπώντας στην προστασία, αφενός του εκάστοτε στόχου, αλλά και στη διαφύλαξη του συνολικού κύρους της εξουσίας που θέλει τους κυρίαρχους στο απυρόβλητο μακριά από τα χέρια των “εξαθλιωμένων υποτελών” τους. Όμως παρ’ όλα αυτά, είμαστε εδώ για να διαψεύσουμε αυτή την ψευδεπίγραφη ασφάλεια που επιμελώς επιδιώκουν να παρουσιάσουν ως προνόμιο των ισχυρών».

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ

https://athens.indymedia.org/post/1616307/

20/12 – Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση με μπογιές και συνθήματα στο κτίριο της 6ης Υ.Π.Ε.

«[..] κτήριο από το οποίο εκπορεύονται και υλοποιούνται οι κρατικές αποφάσεις και εντολές για τη διαχείριση της πανδημίας, εκεί που υπογράφτηκαν οι αναστολές εργασίας, εκεί που συχνά βρίσκονται οι υγειονομικοί για να παλέψουν για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ κόντρα στις κρατικές επιταγές, το τοπικό κέντρο της υλοποίησης των πολιτικών κρατικών αποφάσεων στον τομέα της υγείας».

Αναρχικές/οί

https://athens.indymedia.org/post/1616167/

31/12 – Θεσσαλονίκη: Εμπρησμός της κατασκευαστικής Πράξις που κατεδάφισε την κατάληψη του Βιολογικού

«Στις εχθροπραξίες τον τελευταίο λόγο θα τον έχουμε εμείς…

»Η κυβέρνηση αποφασίζει να προχωρήσει στον αιφνιδιασμό της παραμονής, και να στρώσει το πέπλο της καταστολής διεκδικώντας την πολεμική φιέστα. Λίγες ώρες αργότερα, περνάμε στην αντεπίθεση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο της κατασκευαστικής εταιρίας Πράξις, στην οδό Κρώμνης 49 στην Καλαμαριά, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου. Η Πράξις, είναι η εργολαβική εταιρία που ανέλαβε τις εργασίες κατεδάφισης της κατάληψης. Θα χτυπάμε κάθε έναν ξεχωριστά που συνοδοιπορεί με την καταστολή απέναντι στα απελευθερωμένα εδάφη και τον κόσμο του αγώνα».

Πυρήνες Άμεσης Δράσης – Πυρήνας Casus belli

https://athens.indymedia.org/post/1616228/

01/01 – Αθήνα: Σαμποτάζ σε ΑΤΜ

«Πρώτη μέρα του χρόνου έγινε σαμποτάζ με μπλοκάρισμα στην υποδοχή της κάρτας σε 21 ΑΤΜ σε 8 περιοχές της Αθήνας, ως μια αντανακλαστική κίνηση σε αλληλεγγύη με το στέκι στο Βιολογικό στην Θεσσαλονίκη. Τα συγκεκριμένα ΑΤΜ βγήκαν εκτός λειτουργίας μέχρι την Δευτέρα 03/01. Αυτή η κίνηση πέρα από μια γρήγορη αντεπίθεση είναι και ένα κάλεσμα για συμμετοχή σε δράσεις και διαδικασίες αλληλεγγύης με το στέκι στο Βιολογικό».

αναρχικ@

https://athens.indymedia.org/post/1616266/

31/12 – Χανιά: Επίθεση στα γραφεία της ΕΛ.ΛΥ.

«Επιτεθήκαμε στα γραφεία της Ελληνικής Λύσης, στα Χάνια, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, σπάζοντας την πρόσοψη και πετώντας ροζ μπογιά στο εσωτερικό τους. Χωρίς να θέλουμε να μπαίνουμε σε κάποια μεγαλύτερη ανάλυση, θέλουμε να γίνει σαφές στους φασίστες και σε κάθε λογής ρουφιανάκο των αφεντικών, ότι θα τους τσακίζουμε και θα μας βρίσκουν απέναντί τους κάθε φορά που θα προσπαθούν να “αναπαραχθούν” στον δημόσιο χώρο και λόγο».

ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ

αναρχικοί/ες

https://athens.indymedia.org/post/1616350/

13/01 – Αθήνα: Εμπρησμός δύο αυτοκινήτων της Hertz

«Επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε εμπρηστική επίθεση σε δύο αυτοκίνητα της αντιπροσωπείας της Hertz στη Μονής Πετράκη/Βασιλίσσης Σοφίας στο Κολωνάκι, στέλνοντας σινιάλο αλληλεγγύης στο σύντροφο Χάρη Μαντζουρίδη και στα συντρόφια του Στεκιού στο Βιολογικό, αποδεικνύοντας πως ακόμα και σε μια αστυνομοκρατούμενη μητρόπολη, είναι δυνατό να τους χτυπήσουμε ακόμα και στο κέντρο της πόλης».

Hate4hertz

https://athens.indymedia.org/post/1616577/

14/01 – Αθήνα: Ανάληψη Ευθύνης για αλληλεγγύη στον σύντροφο Χάρη Μαντζουρίδη

«Ο σύντροφος Χάρης Μαντζουρίδης εδώ και 4 μήνες βρίσκεται αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους και των μηχανισμών του. Στις 13 Οκτώβρη ένστολοι κουκουλοφόροι της ΕΛΑΣ τον απαγάγουν από το σπίτι του μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, και τον οδηγούν στη ΓΑΔΑ. Εκεί του αποδίδονται οι κατηγορίες για συμμετοχή σε ληστεία χρηματαποστολής στου Ζωγράφου το 2018, με μοναδικό στοιχείο ένα “ορφανό” δείγμα DNA που βρέθηκε σε παρακείμενους χώρους, έπειτα από υπόδειξη που φαίνεται να έκανε “ανώνυμος πολίτης” στους μπάτσους.

»Για τους παραπάνω λόγους, το 3ήμερο 14 με 16 Ιανουαρίου, επιτεθήκαμε:

  • στην ΔΕΗ (Διεύθυνση Παραγωγής Νησιών) επί της Συγγρού,
  • στην Δημοτική αστυνομία Δήμου Αθηνών στην Κυψέλη,
  • στην ΔΥΟ Χολαργού, – σε myMarket στην Ν. Ιωνία,
  • σε 2 ATM στην περιοχή του Νέου Κόσμου,
  • σε ATM Εθνικής Τράπεζας στο παγκράτι,
  • σε ATM Eurobank στο Ελληνικό».

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

@

https://athens.indymedia.org/post/1616694/

21/01 – Αθήνα: Σαμποτάζ σε κάμερες

«Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, στα λεωφορεία, στους δρόμους, στα καταστήματα, οι κάμερες παρακολουθούν και καταγράφουν κάθε μας βήμα. Η βιομηχανία των σόσιαλ μίντια, μας έκανε να συνηθίσουμε την παρουσία των καμερών σε events, σε πορείες και στην καθημερινότητά μας (σε χώρους εργασίας, σχολεία κ.λπ.) με αποτέλεσμα η αντίστασή μας σε αυτές να μειώνεται. Φαίνεται σαν να μην υπάρχει άλλος δρόμος και αυτό δεν μας αφήνει χώρο να αναπνεύσουμε.

»[…] Οι κάμερες δεν έχουν ποτέ αποτρέψει κάποιο “έγκλημα”, ούτε έχουν ποτέ “προστατεύσει” κάποιον/α. Ο στόχος της επιτήρησης είναι να μας δημιουργεί ένα αίσθημα διαρκούς παρακολούθησης σε κάθε μας βήμα, κάθε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφεται και δημιουργεί προφίλ με δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας.[…]

»Μπορούμε να επιλέξουμε τον χρόνο και τον χώρο των επιθέσεών μας, και όσες κάμερες και μπάτσους και αν εγκαταστήσουν, εμείς πάντα θα βρίσκουμε τους τρόπους μας για να κινούμαστε. Κάνουμε ένα πρώτο βήμα και για να ενθαρρύνουμε και άλλα άτομα να κάνουν το ίδιο, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις στα Εξάρχεια, όλες πολύ κοντά στην παρουσία των μπάτσων. Θέλουμε να δείξουμε ότι είναι δυνατό και εύκολο να σαμποτάρουμε τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση και επιτήρηση, ανεξάρτητα από το πόσο μολυσμένη είναι η περιοχή με δυνάμεις καταστολής. Απλά πάρτε τα φιλαράκια σας και βγείτε για λίγο από τις αναπαυτικές καρέκλες των μαγαζιών για μισή ώρα. Υπάρχουν αρκετοί στόχοι για όλα μας».

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.

Στόχοι: Ανεξαρτησίας & Σκαλάκια, Χαριλάου Τρικούπη 76 Athens Way Apartment, Χαριλάου Τρικούπη 95

αναρχικ@

https://athens.indymedia.org/post/1616558/

26/01 – Αθήνα: Μπογιές στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου

«Στις 21/01 διαβάσαμε και μάθαμε πως έλαβε χώρα ακόμα ένας βιασμός, που προστίθεται στους πολλούς, αυτή τη φορά στη γειτονιά των Κάτω Πατησίων. Ο θύτης αυτού του περιστατικού ήταν ένας ακόμα άντρας της διπλανής πόρτας, και παππάς της εκκλησίας του Άγιου Δημήτριου.

»Οι μπογιές ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, δεν θα μας ξεφορτωθείτε τόσο εύκολα, και θα μας βρίσκετε συνέχεια απέναντί σας».

αντιεξουσιάστριες/αντιεξουσιαστές

https://athens.indymedia.org/post/1616663/

02/02 – Αθήνα: Επίθεση στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Ανάμεσα στα πάντα που κατέρρευσαν το βράδυ που στην πρωτεύουσα μιας καπιταλιστικής χώρας του “ανεπτυγμένου κόσμου” το 2021, έριξε 15 πόντους χιόνι, κατέρρευσε και το σιδηροδρομικό δίκτυο.

»Εμείς πάλι επιτεθήκαμε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον θυμό των ανθρώπων που η κοινή τους περιουσία ξεπουλήθηκε, και που τη βλέπουν πλέον όχι μόνο να μην τους εξυπηρετεί αλλά να τους εκθέτει σε κίνδυνο. Τα τραίνα, οι ράγες, οι σταθμοί ανήκουν στον λαό, και το ελάχιστο που έχουν να κάνουν οι εταιρικοί κλεπταποδόχοι είναι να φροντίζουν να δουλεύουν και να παραμένουν συντηρημένοι και ασφαλείς.

»Δεν το κάνουν. Απομυζούν τη δημόσια περιουσία σαν να μην υπάρχει αύριο. Θέτουν όλους και όλες μας σε κίνδυνο. Γι’ αυτό αποτελούν στόχους».

ΜΑΥΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

https://athens.indymedia.org/post/1616772/

03/02 – Θεσσαλονίκη: Εμπρηστικές επιθέσεις

«Τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μπέκα, φασίστα, πρώην στρατιωτικού και επί χρόνια μέλους του ιερού λόχου, στην οδό Κολωκοτρώνη 3 στις Συκιές στις 10/01/22. Αφιερώνουμε τη συγκεκριμένη δράση στην εκκενωμένη κατάληψη Στέκι στο Βιολογικό.

»Τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του Μάκη Κουγιουμτζίδη, φασίστα, και επί χρόνια μέλους του ιερού λόχου, στην οδό Ελένης Θεωδορίδου 6, στην περιοχή Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στις 27/01/22. Αυτή η δράση ήταν ο δικός μας φόρος τιμής στην επέτειο των Ιμίων».

αναρχικοί/ες ενάντια στη λήθη

https://athens.indymedia.org/post/1616815/