Αθώοι αστυνομικοί

25/2/2013
Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Ηρακλείου, οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν σε καταδίωξη, το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των δύο νεαρών 16 και 19 ετών. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους καθώς και εγγύηση 2.000 ευρώ για τον καθένα. Οι δύο νεαροί βρίσκονται διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης με τον έναν να έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τον άλλο να είναι σοβαρά τραυματισμένος στον θώρακα.

25/5/2013
Έναν χρόνο μετά την καταγγελία του 18χρονου από τις Ατσιπάδες Ηρακλείου ότι ξυλοκοπήθηκε βάναυσα μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο, και την πολυήμερη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. αθωώνει τους αστυνομικούς.

30/5/2013
Αθώος κρίθηκε από το Δικαστήριο, ο αστυνομικός που στα τέλη του περασμένου Μαΐου είχε κατηγορηθεί ότι είχε επιτεθεί με σπρέι πιπεριού εναντίον αλλοδαπών κρατουμένων, στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Στην απολογία του ο αστυνομικός, που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, υποστήριξε ότι είχε βρει το σπρέι στο πάρκινγκ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, και το είχε πάρει με σκοπό να το παραδώσει καθώς ανήκε σε άλλο άτομο. Ωστόσο πριν προλάβει να το παραδώσει, δέχτηκε επίθεση από 3 ή 4 άτομα, αλλοδαπούς κρατούμενους, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το σπρέι για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.