Χρυσαυγίτες στη Καρδίτσα; Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν

Το τελευταίο διάστημα στην πόλη της Καρδίτσας, η συμμορία της Χ.Α. αποκάλυψε τον πραγματικό, μισάνθρωπο και φασιστικό της ρόλο.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 11/4, καθώς έπειτα από αφισοκόλληση συντρόφων στο κέντρο της πόλης, δύο σύντροφοι γυρνώντας σπίτια τους, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από δύο γνωστά μέλη της Χ.Α. Έπειτα από κυνηγητό και ενέδρα που έστησαν οι χρυσαυγίτες, ακινητοποίησαν τον έναν από τους δύο συντρόφους και αφού του επιτέθηκαν λεκτικά, του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο, καθώς επίσης έσκισαν μία αντιφασιστική αφίσα που είχε στην τσάντα του. Όλα αυτά, υπό την απειλή μαχαιριού και φράσεις του τύπου «ξεκοίλιασε τον και πάμε να φύγουμε».

Η αντίδραση και τα αντανακλαστικά του κινήματος και ιδιαίτερα του αναρχικού χώρου, ήταν άμεση και αποφασιστική. Την Παρασκευή 12/4 στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποιήθηκε μικροφωνική, όπου μοιράστηκε και διαβάστηκε κείμενο, καλώντας την τοπική κοινωνία σε αντιφασιστική πορεία την Δευτέρα 15/4, με αφορμή την άνανδρη επίθεση των φασιστών. Η πορεία ήταν δυναμική και αριθμούσε 150 άτομα περίπου, με συμμετοχή συντρόφων και από τις άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, με το α/α μπλοκ να αποτελεί την πλειοψηφία του κόσμου. Φωνάχτηκαν συνθήματα, πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα σε τράπεζες και τοίχους. Κατά την προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε τα γραφεία των φασιστών, η πορεία μας κόπηκε από τους μπάτσους, οι οποίοι πιάστηκαν στον ύπνο, καθώς υστερούσαν κατά πολύ και αριθμητικά και σε δυναμική, και αυτό φάνηκε όταν, μετά από επίθεση που δέχτηκαν με καπνογόνα και κροτίδες, οπισθοχώρησαν αρκετά, δείχνοντας πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οργή και το αντιφασιστικό φρόνημά μας.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 16/4, μοιράστηκε κείμενο στη γειτονιά του ενός εκ των δύο τραμπούκων, με αποτέλεσμα μία παρέα 7-8 ασπόνδυλων, με μπροστάρη τον προαναφερθέντα wannabe μαχαιροβγάλτη, να βγει στους δρόμους της πόλης και να σκίζει αφίσες αντιφασιστικού περιεχομένου και να επιτίθεται λεκτικά σε όποιον γνώριζαν πως συμμετείχε στην πορεία της Δευτέρας. Η όλη ένταση διήρκησε 15-20 λεπτά, χωρίς κανένας να παρενοχλήσει τους τραμπούκους που περιφέρονταν μανιασμένοι. Έτσι, λίγη ώρα μετά, 40-50 άτομα μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, με σκοπό να δείξουμε ότι οι φασιστικοί τραμπουκισμοί και οι εμετικές ιδέες τους δεν είναι αποδεκτές ούτε στην Καρδίτσα, ούτε πουθενά. Τότε οι χωριατόμαγκες της χρυσής αυγής έκαναν το λάθος και κυνήγησαν 2 άτομα που πέρασαν από τα γραφεία τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, και τα πρωτοπαλίκαρα τους να κρύβονται στα γραφεία τους. Να σημειωθεί ότι όλα έγιναν κάτω από τα βλέμματα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και για αυτό τον λόγο υπάρχουν ακόμη τα γραφεία των γερμανοτσολιάδων.

Μάλλον είναι καιρός οι κάτοικοι της μικρής Καρδίτσας να καταλάβουν ποιους πραγματικά έχουν απέναντί τους και να τους απομονώσουν.

Αναρχικοί-Αντιεξουσιαστές Καρδίτσας