Δήμος Χανίων, έμποροι και παρακράτος…

Ο δήμος Χανίων, σε πλήρη συμπόρευση με τους καταστηματάρχες και το παρακράτος της χρυσής αυγής, έχουν ανοίξει πόλεμο στην Κοινωνική Κουζίνα.

Η Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, που της είχε παραχωρήσει χώρο στην Τσουδερών, ζητάει μετά από ένα χρόνο την έξωσή της. Στις 31 Μαΐου στις 18:30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής στο Μέγαρο Πάνθεον, από μέλη της Κοινωνικής Κουζίνας και αλληλέγγυους-ες, για να ασκηθεί πίεση και να αναιρεθεί η αγωγή έξωσης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Τάκης Ζερβουδάκης, σε δήλωσή του για το θέμα: «Η χωροθέτηση του συσσιτίου της Κοινωνικής Κουζίνας προκαλεί πρόβλημα στους συναδέλφους εμπόρους, διότι, εν όψει της καλοκαιρινής σαιζόν, πολύς κόσμος, βλέποντας συγκεντρωμένους τόσους αλλοδαπούς, του δημιουργείται μια φοβική εικόνα»…

Τον τελευταίο καιρό η Κοινωνική Κουζίνα έχει δεχτεί πολλές φορές απειλές από κάποιους καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι καλούν τα φιλαράκια τους της χρυσής αυγής και την αστυνομία να τους βοηθήσουν. Και όλα αυτά ενώ ο δήμος έχει μπει στη διαδικασία ανάπλασης της γύρω περιοχής με το άνοιγμα νέων μαγαζιών.

Τραγική ειρωνεία στην εποχή που ζούμε, με την κρίση, την ανεργία στα ύψη, και τη δυσκολία επιβίωσης πολύ κόσμου, ο δήμος να επενδύει στις αναπλάσεις και οι έμποροι να λένε ότι οι μετανάστες φταίνε που δεν έχουν δουλειά!