Do It Yourself ‒ Μουσική ενάντια στην εμπορευματικότητα #18

Η αυτοοργάνωση και η αντιεμπορευματική κουλτούρα είναι κομμάτι του αγώνα του ανθρώπου, ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση, για την κοινωνική απελευθέρωση. Όποιες μπάντες της αντιεμπορευματικής D.I.Y σκηνής επιθυμούν να παρουσιάζουμε και να διανέμουμε τα albums τους είτε μέσω link ή και φυσικά από το distro της κατάληψης Ευαγγελισμού, επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: apatris@espiv.net

Αντίστροφη Μέτρηση ‒ “Vol. 1”

Η Αντίστροφη Μέτρηση είναι μια μουσική ομάδα που υπάρχει από τα μέσα του 2006 και δραστηριοποιείται στην Πάτρα. Ας δώσουμε το λόγο στην ίδια την ομάδα όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από την ιστοσελίδα της: «Η Αντίστροφη Μέτρηση Δημιουργήθηκε επειδή έχουμε την ανάγκη για επικοινωνία, και χρησιμοποιώντας τη μουσική ως μέσο επικοινωνίας, προσπαθούμε να μοιραστούμε τις ιδέες μας με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Πέρα από τη λογική του κέρδους και πέρα από το καθετί που μετατρέπει την τέχνη σε εμπόρευμα. Εναντιωνόμαστε έμπρακτα στην κυρίαρχη λογική της πληρωμένης διασκέδασης. Έξω από τις δισκογραφικές εταιρείες και τις μουσικές βιομηχανίες που στηρίζουν μια εξουσιαστική και εμπορευματική λογική. Στεκόμαστε ενάντια σε καθετί, το οποίο θεωρεί ότι η μουσική μπορεί να αποστασιοποιηθεί από θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή, να έχει δηλαδή καθαρά απολίτικο χαρακτήρα. Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και εκμετάλλευσης, όπου η επικοινωνία διαμεσολαβείται και η έκφραση αιχμαλωτίζεται… Περισσότερες πληροφορίες για μας θα βρείτε στο http://antistrofimetrisi.blogspot.com.Οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες που μπορεί να μην σας καλύπτει το blog μας, και θέλετε, μπορούμε να σας δώσουμε μέσω mail».

Στα μέσα του 2011 η ομάδα κυκλοφόρησε την τρίτη της δουλειά σε cd με τίτλο vol. 1 (μετά την πρόβα του 2007 και το demo του 2008). Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο “ZeroPoint studio” και στο “Υπόγειο studio” από τον Οκτώβρη 2010 μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2011.

Το βιβλιαράκι του cd στήθηκε με τη βοήθεια του Javaspa, και τυπώθηκε στην τυπογραφική κολεκτίβα Rotta. Το album μουσικά κινείται σε hardcore-punk ταχύτητες με πολύ καλή παραγωγή και με ελληνικό πολιτικό και κοινωνικό στίχο.

Μπορείτε να το βρείτε χωρίς αντίτιμο σε μορφή cd στο distro της κατάληψης Ευαγγελισμού, ή να το κατεβάσετε ελεύθερα σε λίγο καιρό από το site της ομάδας.

Burn the Boredom «Το να μείνω άνθρωπος»

Οι Burn The Boredom δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 στη Μυτιλήνη μακριά από δισκογραφικές εταιρίες και εμπορευματικές σχέσεις, μακριά από κάθετι που σκοπό έχει την «κονόμα» και την αυτοπροβολή, θέτοντας μόνοι τους τις βάσεις για τη μουσική τους.

Μουσικά κινούνται περισσότερο σε oi punk μέτρα και ταχύτητες, και προτάσσουν στιχουργικά τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό λόγο με ελληνικό στίχο. Το «Να μείνω άνθρωπος» είναι μια αξιοπρεπέστατη diy παράγωγη. Σε επίπεδο artwork προσωπικά μου θυμίζει ανάλογες κυκλοφορίες σε δίσκους από αναρχοπάνκ βρετανικές μπάντες της δεκαετίας του ‘80. Η παραγωγή του cd είναι αρκετά καλή με αρκετή ένταση και ειδικότερα στην κιθάρα ,εάν λάβουμε υπόψη και την έλλειψη των χρειαζούμενων μέσων, όπως λένε και τα ίδια τα παιδιά. Στην παραγωγή έχει βοηθήσει και ο Ζήσης από Διχασμένες Αλήθειες. Το cd μπορείτε να το βρείτε στο distro της κατάληψης Ευαγγελισμού με ελεύθερη οικονομική ενίσχυση για τα έξοδα και τη δημιουργία περισσοτέρων αντιτύπων του cd, ενώ μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα από το link: http://tinyurl.com/7g8cq2r.

Εσχάτη ποινή ‒ «Εσχάτη ποινή»

Οι «Εσχάτη ποινή» είναι ένα νέο σχετικά σχήμα ενταγμένο στη hardcore ελληνική diy σκηνή που κινείται μεταξύ Ηρακλείου και Αθήνας. Κυκλοφόρησαν μόνοι τους πριν μερικούς μήνες τον πρώτο τους ομώνυμο δίσκο, ο οποίος αποτελείται από επτά κομμάτια-δυναμίτες με ελληνικό στίχο. Κλασσικός hardcore ήχος που φέρνει στο νου ανάλογα ελληνικά σχήματα από τη δεκαετία του ’90 και αρκετά καλή παραγωγή με ογκώδεις κιθάρες, μελωδικά περάσματα και πολιτικό στίχο. Ο δίσκος είναι κομμένος από την ίδια τη μπάντα σε cd-r και τον μοιράζουν χωρίς κανενός είδους αντίτιμο. Μπορείτε να τον κατεβάσετε ελεύθερα από το link μαζί με τα εξώφυλλα του: http://tinyurl.com/bljhwsq. Επίσης ο δίσκος υπάρχει και στο distro της κατάληψης Ευαγγελισμού σε μορφή cd.

Λάθος Εποχή ‒ «Έπος του εμφυλίου στην αστική μας φύση»

Οι «Λάθος Εποχή» είναι ένα hip-hop ντουέτο από το Ηράκλειο το οποίο έχει πάρει μέρος σε αρκετές κινηματικές συναυλίες στη Κρήτη. Ήρθε ο καιρός να γράψουν τα κομμάτια τους και να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο με έναν εξαίσιο τίτλο. Τα μέλη του συγκροτήματος οριοθετούν όσα κάνουν μέσα σε ένα γενικότερο αντιεξουσιαστικό και αυτοοργανωμένο πρίσμα:

«Σε μια εποχή που το χρήμα έχει μολύνει το πνεύμα και αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για κάθε λογής έκφραση, κάποιοι θα δημιουργούν ανεξάρτητοι, μακριά από τέτοιου είδους λογικές, έχοντας σκοπό την αμόλυντη και ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών, σε μια εποχή που ο άνθρωπος συνεχίζει να προσβάλλει την ύπαρξή του διαιρώντας τη γη σε κομμάτια, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας όπλα μαζικής καταστροφής, χωρίζοντας τους ανθρώπους σε πλούσιους και φτωχούς, παράνομους και νόμιμους, όσοι έχουν καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός θα τον πολεμούν ως το τέλος, για μια ίση, ελεύθερη, πανανθρώπινη κοινωνία. Επειδή η μουσική (όπως και κάθε είδους τέχνη) δεν είναι εμπόρευμα, και ποτέ δεν την αντιληφθήκαμε ως τέτοιο, επιλέξαμε συνειδητά να μην εμπλακούμε με δισκογραφικές ούτε κανενός είδους εταιρείες. Για αυτό τον λόγο τον δίσκο μπορείτε να τον κατεβάσετε (και να τον διαδώσετε) ελεύθερα. Το link για να τον κατεβάσετε: http://tinyurl.com/7a97pww. Μπορείτε επίσης να τον κατεβάσετε και μέσω torrent: http://www.black-tracker.gr/details.php?id=510. Σε λίγο καιρό ο δίσκος θα υπάρχει και σε μορφή cd στην κατάληψη Ευαγγελισμού. Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους «Λάθος Εποχή» στο site της μπάντας: http://lathosepoxh.wordpress.com

Igitur