Οι εργαζόμενοι εχθρός των Τσίπρα-Καμμένου: επέμβαση ΟΠΚΕ-ΜΑΤ κατά των απεργών του εργοστασίου του Ζούρα

Μαζική σχεδιασμένη επέμβαση των πιο στρατιωτικοποιημένων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ., αυτών των ΟΠΚΕ -που αναβαθμίζονται με τους νέους σχεδιασμούς οργάνωσης των κατασταλτικών δυνάμεων- και των ΜΑΤ, σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» συμφερόντων «Ζούρα», μετά από καταγγελία της εργοδοσίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν τους 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας. Στους προσαχθέντες είναι και ο Λεωνίδας Στολτίδης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ, ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών, ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο καθώς επίσης εργαζόμενοι και εργαζόμενες από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

Οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι αγωνιστές του εργατικού κινήματος προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και μετά τη μήνυση του διευθυντή της εταιρείας, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης.

Η επέμβαση της αστυνομίας δεν αφορά ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αφορά μια ακόμη απόδειξη των σύγχρονων όρων καταστολής των κοινωνικών κινημάτων, όπως αυτή σηματοδοτείται από το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που εφορμά για να τσακίσει κάθε κοινωνική αντίσταση που ορίζεται ασύμμετρη απειλή, χρησιμοποιώντας είτε τις ίδιες τις στρατιωτικές δυνάμεις, είτε τις στρατιωτικοποιημένες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.. Αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Είναι το τρίτο επεισόδιο, όπου η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζει τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας εναντίον του εχθρού- αγωνιζόμενου λαού. Είχε προηγηθεί η άσκηση επανακατάληψης εργοστασίου στην Κοζάνη από το 523 ΤΠ, που στο πλαίσιο της εφορμούσε εναντίον ταραχοποιών στοιχείων που είχαν καταλάβει μονάδα στρατηγικής σημασίας και η επαναλαμβανόμενη επιχείρηση των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς εργάτες για να επανακαταλάβουν το εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ», στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων. Οι περίπου 40 εργαζόμενοι της επιχείρησης απεργούσαν, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών, καθώς και την επαναπρόσληψη συναδέλφων που έχουν απολυθεί. Ουσιαστικά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει την ίδια μνημονιακή πολιτική με τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, επιστρατεύει και την ίδια πολιτική κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, ακολουθώντας το βρωμερό κατασταλτικό παράδειγμα του Α. Σαμαρά εναντίον των απεργών της Χαλυβουργικής.

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση