Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #25

Αναιρέθηκε το βούλευμα σχετικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου

Οι άγιοι πατέρες επιχειρηματίες και οι συνεργάτες τους μπορούν πια να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς ο Άρειος πάγος αναίρεσε το βούλευμα το οποίο παρέπεμπε 14 άτομα στη δικαιοσύνη για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Οι τράγοι Εφραίμ και Αρσένιος κατηγορούνταν εν πολλοίς για ηθική αυτουργία και ξέπλυμα μέσω των «ιερών» ανταλλαγών.

«Δεν αιτιολογείται ειδικά το ποινικά επιλήψιμο των πράξεών τους, καθ’ όν χρόνο η υπόθεση είχε δρομολογηθεί να τακτοποιηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο, διότι αποτελούσε κυβερνητική επιλογή» επισημαίνεται σε σημείο της έκθεσης αναίρεσης.

Για την Αικ. Πελέκη, συμβολαιογράφο και σύζυγο του Βουλγαράκη, σχετικά με τα ψευδή παραστατικά: «Ο συμβολαιογράφος συντάσσει και με την ιδιότητα ως δημόσιου λειτουργού προσδίδει κύρος στα έγγραφα αυτά […], χωρίς να βεβαιώνει, υπό την έννοια την αλήθεια ή την αναλήθειά τους. Την ευθύνη για την ακρίβεια και τη συμβατότητα των δηλώσεων με την πραγματικότητα την έχουν οι δηλούντες».

Για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που γνωμοδότησαν:
Στην έκθεση του ΑΠ τονίζεται το ακαταδίωκτο των μελών του ΝΣΚ , βάσει σχετικού νόμου του 2013. «Οι αποδιδόμενες σε αυτούς κατηγορίες δεν συνιστούν αξιόποινη πράξη» υπογραμμίζεται, για να αποδοθεί «εσφαλμένη εφαρμογή ουσιαστική ποινικής διάταξης και (αρνητικής) υπέρβασης εξουσίας» στο Συμβούλιο Εφετών.

Όλοι λοιπόν αθώοι και δικαιοσύνη στα καλύτερά της για άλλη μία φορά …

Έντεκα εκατομμύρια άδεια σπίτια στην Ευρώπη

Τη στιγμή που ο επίσημος αριθμός των ανέργων ξεπερνάει τα τεσσεράμισι εκατομμύρια, έντεκα εκατομμύρια σπίτια παραμένουν άδεια. Από αυτά περίπου 300.000 παραμένουν άδεια στην Ελλάδα.

Η εκρηκτική ανάπτυξη του κατασκευαστικού τομέα τα χρόνια προ κρίσης δημιούργησε τεράστιο αριθμό κατοικιών, οι οποίες προτιμάται να  παραμένουν ξενοίκιαστες, γιατί στην αντίθετη περίπτωση οι τιμές των ενοικίων θα καταρρεύσουν. Αυτόν τον Γενάρη το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά πέταξε έξω έναν άστεγο από ένα ερείπιο ιδιοκτησίας του, στο οποίο ο εν λόγω άνθρωπος είχε ξεκινήσει να κάνει επισκευές ώστε να το συντηρήσει και να το κάνει βιώσιμο. Η πρυτανεία από τις 28 Ιανουαρίου του είχε ζητήσει να απομακρυνθεί προκειμένου να προχωρήσει σε μελέτη του χώρου. Ο άστεγος είχε ζητήσει να παραμείνει μέχρι την άνοιξη έως ότου βρει άλλο χώρο, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. Στο υστερόγραφο της ανακοίνωσής του έγραφε τα εξής:

“Κύριε πρύτανη και πρυτανικές αρχές. Πρώτον, δεν θεωρώ πως η παρουσία μου σας εμποδίζει να μελετήσετε το χάλι αυτού του κτηρίου. Δεύτερον, δεν διεκδικώ την ιδιωτικοποίηση του κτηρίου αλλά μόνο τη στέγη. Τρίτον, αρνούμαι και αντιστέκομαι σε πιθανή βίαιη έξωσή μου».

Τώρα το ερείπιο του πολυτεχνείου Κρήτης θα συνεχίσει να έχει μόνιμους κάτοικους μόνο τα περιστέρια, ενώ οι πρυτανικές αρχές θα έχουν άλλη μια μελέτη αρχειοθετημένη στα συρτάρια τους.

Άρχων της Μεγάλης Εκκλησίας ο Δ. Μελισσανίδης

Σε «Άρχοντα Κουροπαλάτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας» χειροθετήθηκε ο επιχειρηματίας κ. Δ. Μελισσανίδης.

Η χειροθεσία του νέου Άρχοντα έγινε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αμέσως μετά τη θεία λειτουργία των Θεοφανίων και τον Μεγάλο Αγιασμό στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ο νέος Άρχων τιμήθηκε για την «ειλικρινή αφοσίωσή του στη Μητέρα Εκκλησία, και για την προθυμία του στη διακονία και την προσφορά του στα ευσεβή και ευγενή τέκνα του μαρτυρικού Πόντου», είπε ο Πατριάρχης στην ομιλία του και αναφέρθηκε στις ευρύτερες κοινωφελείς πρωτοβουλίες του κ. Μελισσανίδη.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο φημίζεται για τις επιλογές των λαϊκών αξιωματούχων του. Έτσι λοιπόν στην λίστα υπάρχουν ο «Μεγάλος Πρωτέκδικος» κ. Κοντομηνάς, ο «Μεγάλος Χαρτοφύλακας» εισαγγελέας Κόκκινος, ο «Άρχοντας Λαοσυνάκτης» Σωκράτης Κόκκαλης αλλά και πολλοί άλλοι Έλληνες ολιγάρχες όπως ο Αγγελόπουλος, ο Λαιμός και ο Πατέρας.
Το 1996 ο Δ. Μελισσανίδης και ο πρώην συνέταιρός του, κ. Γιάννης Καρράς, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Πειραιά, για τη γνωστή υπόθεση λαθραίας διακίνησης πετρελαίου, από την οποία ζημίωσαν το δημόσιο με 270 εκ. δρχ., από μη καταβολή δασμών. Η παράνομη αυτή διακίνηση πετρελαίου φέρεται ότι διεπράχθη στις αρχές του 1994 και αφορούσε 35 εικονικούς εφοδιασμούς πλοίων.

Το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι μια ευγενής δραστηριότητα που απασχολεί μια συγκεκριμένη κάστα επιχειρηματιών. Στην Ελλάδα τα διυλιστήρια πετρελαίου είναι δύο, ιδιοκτησίας Λάτση και Βαρδινογιάννη, όπως επίσης λίγοι είναι και αυτοί που συμμετέχουν στο κλειστό κύκλωμα της εμπορίας καυσίμων. Όποιος λοιπόν μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους, υπάρχει πάντα τρόπος να το βουλώσει.

Ας μην ξεχνάμε τις απειλές του Δ. Μελισσανίδη εναντίον αρθρογράφων του περιοδικού Unfollow, αλλά και το 1986 τη δολοφονία του κοινοτάρχη Καλών Λιμένων, Γιάννη Κουτσάκη, ο οποίος τα είχε βάλει με τα συμφέροντα της εταιρίας Motor Oil στη νότια Κρήτη. Όλα αυτά όταν την ίδια στιγμή παίζει ψηλά στις ειδήσεις η σύλληψη του Γ. Σπανού για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Ίσως σε λίγα χρόνια από τώρα ο Σπανός να καταφέρει να χειροτονηθεί και αυτός Άρχων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Οι φασίστες κυβερνώντες δημόσιος κίνδυνος για την υγεία

Όλοι μας θυμόμαστε τις ακροδεξιές κορώνες σχετικά με τους μετανάστες «οι οποίοι είναι φορείς μολυσματικών και ξεχασμένων ασθενειών από το παρελθόν». Σε αυτή τη ρητορεία έχουν καταφύγει από τους σοσιαλιστές δημοκράτες τύπου Λοβέρδου (υπόθεση οροθετικών ιερόδουλων), μέχρι και την πούρα νεοναζιστική χρυσή αυγή, παρολίγον και επίσημου συνεργάτη της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πριν λίγους μήνες. Σύμφωνα λοιπόν με έκθεση του Φλεβάρη 2014 των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ αλλά και του London School of Hygiene and Tropical Medicine, τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση από την αρχή της οικονομικής κρίσης έχουν βλάψει σοκαριστικά την υγεία του πληθυσμού, αφήνοντας σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Οι ακαδημαϊκοί αναφέρονται σε αποδείξεις για αυξανόμενο ρυθμό παιδικής θνησιμότητας, για εκτίναξη του επιπέδου μολύνσεων HIV μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών, αλλά και για επιστροφή της ελονοσίας.

Το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχει μεταφερθεί σε σημαντικό βαθμό από το κράτος στον ασθενή, με την επιβολή νέων τελών για τη συνταγογράφηση και τη χρέωση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων να αυξάνεται από τα 3 ευρώ στα 5 ευρώ.

Παράλληλα, σημαντικές είναι οι περικοπές στα προγράμματα πρόληψης ασθενειών, με αποτέλεσμα να επανεμφανίζονται μολυσματικές ασθένειες που κάποτε ήταν σπάνιες – όπως η ελονοσία, που έχει επιστρέψει στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.

Τελικά οι φασίστες κυβερνώντες τύπου Μπουμπούκου είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθώς η πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στόχο έχει να πεθαίνει όποιος δεν έχει την οικονομική άνεση για να καλύπτει την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Ίσως σαν επόμενο βήμα ο γνωστός τηλεπλασιέ υπουργός να μας πουλήσει καμία οικογενειακή εγκυκλοπαίδεια της υγείας, ώστε να είναι περιττή η επίσκεψή μας σε γιατρούς και νοσοκομεία.