Σπασιμο φασιστογραφειων Θεσσαλονικη

Στις 21 Γενάρη κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, οργανωμένες ομάδες φασιστών με την πλάτη της συγκέντρωσης στον Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων απέναντι σε δομές και κόσμο του αγώνα.

Την ευθύνη για την δημιουργία ενός οχήματος που θα κάλυπτε τα τάγματα εφόδου ανέλαβε το εθνικιστικό μόρφωμα Δεσμοί Ελλήνων. Η συγκεκριμένη γκρούπα ήταν ένας από τους αφανείς ήρωες-διοργανωτές του συλλαλητηρίου, αφού ήταν ένας εκ των 2 επίσημων χορηγών επικοινωνίας και ανέλαβε την προμήθεια όλο το προηγούμενο διάστημα με προπαγανδιστικό υλικό σε μονωμένους ή και οργανωμένους φασίστες μέσα στην πόλη (κάποιοι από τους οποίους ήδη τσακίστηκαν).

Την ημέρα του συλλαλητηρίου οι Δεσμοί Ελλήνων οργάνωσαν το εθνικιστικό μπλόκ μέσα απο το οποίο πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και προσπάθειες προσέγγισης της αντισυγκέντρωσης στην Καμάρα. Με τη συσπείρωση των φασιστών του Ιερού Λόχου, των Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών, Ιδεάπολις και άλλων φασιστών πίστεψαν έστω και για λίγο πως σε αυτή την πόλη θα μπορέσουν με μηδενικός κόστος να επιτεθούν στον κόσμο του κινήματος.

Την Παρασκευη 2 Μάρτη επιτεθήκαμε στα γραφεία των Δεσμών Ελλήνων στην οδό Πασαλίδη στην Θεσσαλονίκη ως μια ελάχιστη απάντηση στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σημαντικότερη αυτή στην κατάληψη Libertatia. Απέναντι στην έξαρση της φασιστικής απειλής αποφασίσαμε να ισοπεδώσουμε ολοκληρωτικά τις εγκαταστάσεις των φασιστών αφοπλίζοντάς τους θεωρητικά και πρακτικά καθώς οι τύχες των μελών τους είναι στα χέρια μας.

Η επίθεση μας είναι κομμάτι του συνολικότερου σχεδιασμού που αναπτύσσει το μαχόμενο αντιφασιστικό κίνημα. Με διαδηλώσεις, αντισυγκεντρώσεις, περιπολίες, επιθέσεις τσακίζουμε στην πράξη κάθε φασιστική απειλή, για να μη ζήσουμε άλλη νύχτα των κρυστάλλων.

Κανένα έθνος δε μας ενώνει

Κανένα όνομα δε μας χωρίζει

Καμία φασιστική επίθεση δε μένει αναπάντητη

Όλοι στην Βαλκανική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης

Σάββατο 10-3, 12:00 Καμάρα