Καιροί του φόβου. Ο κόσμος ζει υπό καθεστώς τρόμου. Αλλά ο αληθινός πρωταγωνιστής του πλανητικού τρόμου ονομάζεται Αγορά. Αυτή η κυρία δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τον φιλικό τόπο της γειτονιάς, που πάει κανείς για να αγοράσει φρούτα και λαχανικά. Είναι ένας πανίσχυρος τρομοκράτης χωρίς πρόσωπο, που βρίσκεται παντού. Οι πολυάριθμοι προφήτες της αναγγέλλουν «η Αγορά είναι νευρική», και προειδοποιούν «μην ερεθίζετε την Αγορά».

Η απόγνωση όσων ψάχνουν δουλειά, και το άγχος εκείνων που τρέμουν μην την χάσουν, σε υποχρεώνουν να δεχτείς το απαράδεκτο. Όσο πιο κομματιασμένοι και διαλυμένοι είναι άνθρωποι και χώρες, τόσο πιο εύκολο είναι να μετατρέψεις τα εργατικά δικαιώματα σε βρεγμένο χαρτί.

Αν η Ιστορία δεν έχει τέλος, είναι επειδή ο άνθρωπος δεν άντεξε ποτέ το έρεβος. Της αγοράς και της σιδερόφρακτης εξουσίας της.

Παρά το ότι είμαστε φτιαγμένοι από κακή πάστα, δεν έχουμε ακόμη τελειώσει, κι αν κάτι μας κάνει να αξίζουμε, είναι αυτή η πρόκληση να αλλάξουμε τα πράγματα, αλλά αυτό θα γίνει μόνο όταν αλλάξουμε κι εμείς οι ίδιοι, γιατί το τζιτζίκι μπορεί να μην δουλεύει, αλλά και το μυρμήγκι δεν μπορεί να τραγουδήσει.

Firewater

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *